Lasten kanssa kesämatkalla

Lasten kanssa kesämatkalla

Kesällä voi lasten kanssa tutustua kaikessa rauhassa Lapin luonnon moninaisuuteen poiketen ja pysähdellen, kiipeillen ja kahlaillen. Olemme koonneet kesän parhaat tärpit Pohjois-Lapissa matkaileville lapsiperheille ja lapsenmielisille.

Varaa kesän aktiviteetit, majoitus ja makoisat ruokaelämykset

Nauti arktisesta luonnosta

Kesäloma on erinomainen aika nauttia alueen ainutlaatuisesta luonnosta – avarat tunturit, jylhät erämaametsät ja kirkkaat vesistöt ovat kaikkialla läsnä! Erinomaisen mahdollisuuden alueen luontoon tutustumiseen tarjoavat kansallis- ja luonnonpuistot lähireitistöineen. Esimerkiksi Saariselältä löytyy lapsiperheille hyvin soveltuva parin kilometrin mittainen Aurora-tuvalle johdattava Aurorapolku. Perheen yhteiseksi harrastukseksi voi ottaa frisbeegolfin ja alueelta löytyy 6 rataa, joilla seikkailla lasten kanssa leikkimielisesti kisaillen parhaasta tuloksesta radalla.

Saariselkä on myös oiva paikka tutustua perheen kanssa avotunturipyöräilyyn. Pyöriä löytyy lasten koossa, joissa sähköavusteisissa on pituusrajana 150cm turvallisuussyistä. Reittejä on monentasoisia, niinpä niistä löytyy sopivia poljettavaksi myös lapsille. Tutustu lisää avotunturipyöräilyyn täällä.

Ivalon ja Inarin lähialueet tarjoavat myöskin perheille sopivia retkikohteita, kuten Ivalon Jänkkävaara, luonnonkaunis Myössäjärven alue mystisine Karhunpesäkivineen sekä Tuulijärven reitti. Inarin kirkonkylältä lähtevä Juutuan luontopolku tarjoaa tarinallisia elämyksiä sekä tulistelupaikan vieressä pauhaavan Jäniskosken äärellä. Jäniskoskelle pääsee myös lastenvaunujen kanssa esteetöntä, 500 metriä suuntaansa pitkää reittiä pitkin. Hellepäivänä kannattaa suunnata Ivalojoen tai Tenojoen hiekkarannoille.

Sulaojan lähteelle johdatteleva kahden kilometrin mittainen luontopolku Karigasniemen lähettyvillä on koko perheelle soveltuva, tarinallisin infotauluin täydennetty retkikohde. Se on myös saamelaisten vanha pyhä paikka, ja lähteen vedellä on uskottu olevan parantavia vaikutuksia.

Lapsi Sulaojan lähteellä
Sulaojan lähteen vesi on kirkasta, kylmää ja taatusti raikasta.

Mieleenpainuvia kohteita

Utsjoen kirkkotupien ulkomuseoalue luonnonkauniilla Mantojärven törmällä on opettavainen seikkailuympäristö lapsille. Pienikokoisissa ja hämyisissä hirstuvissa riittää tutkimista, ja samalla oppii entisajan elämästä historiallisesti tärkeässä kohteessa. Myös Välimaan tila Tenojoen rannalla Utsjoen ja Nuorgamin välillä on mielenkiintoinen retkikohde, jossa voi historian havinan lisäksi tutustua maisemointityötä tekeviin lampaisiin. Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan ulkomuseossa ja myös museon näyttelyissä riittää katseltavaa. Ulkomuseon rakennelmissa koet ja näet miten saamelaiset ovat asuneet ja eläneet.

Luonto- ja ulkoilmaelämysten lisäksi alueelta löytyy sadepäivien varalle koettavaa myös sisätiloissa. Siidan lisäksi Tankavaarasta löytyvä Kultamuseo vastaa pienten vieraiden kulttuurinnälkään. Huuhdonta-altaalla vaskatusta kultahipusta riittää kavereille kerrottavaa loman jälkeen! Päivän päätteeksi pulahdus kylpylän trooppisiin altaisiin on paikallaan.

Veneillen vesille

Suomen suurimpiin järviin lukeutuvaan Inarijärveen voi tutustua risteilyaluksen kannelta käsin. Risteilyllä pääset ihailemaan kaunista erämaajärveä ja sen upeita saaria – joita järvestä löytyykin yli kolmetuhatta! Kiitos katamaraanin kahvilan, hoituu koko perheen muonitus kätevästi maisemia hämmästellessä.

Syvemmälle Suomen suurimpaan kansallispuistoon, Lemmenjokeen, perheseurueen vie vanhanaikaiset jokiveneet. Kesäkaudella vuoroveneet kulkevat aikataulun mukaisesti. Voit myös yhdistää veneretken kullanhuuhdontaan, ja viettää elämyksellisen päivän legendaarisilla kultamailla! Lemmenjoen alueelta löytyy runsaasti mielenkiintoisia käyntikohteita ja aktiviteetteja koko perheelle.

Lisää tekemistä perhelomalle

Kaukana pohjoisessa voit kivuta tunturin huipulle päivin öin, hengähtää ja vain olla. Yöttömän yön aikana aurinko ei laske lainkaan horisontin alle, vaan paistaa taukoamatta heinäkuun loppuun asti. Kesä on täynnä tekemistä ja ikimuistoisia elämyksiä!

Inari-Saariselän matkakohteet

Haaveile hetki koko perheen Lapin lomasta ja tutustu Inari-Saariselkä alueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Inari-Saariselällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Täällä sinua odottaa aito Lappi.

How to get here?

Inari-Saariselkä is far away in the North, yet just a few hours from Southern Finland. You can get to Lapland with multiple ways, and often the trip is an experience in itself.

{{ howToGetHere.title }}

How to get around?

When travelling through the arctic hills, you must remember that distances are quite often long. Be sure to enjoy the views while making your way from a destination to another.

From
to

Distance

  • By car {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • By bicycle {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}