Reitit

Pohjoisimman Lapin alueelta löytyy kattavasti reittejä ympärivuotisesti. Kesällä yli 230km merkittyjä reittejä ja talvella yli 80km merkittyjä talvipyöräily- ja monikäyttöreittejä. Olemme koonneet matkailualueen parhaimmat reitit yhteen paikkaan, joten löydät varmasti itsellesi sopivia reittejä koettavaksi.

Tutustu retkietikettiin ennen reiteille lähtöä täällä >

Inari-Saariselän reitistö

outdooractive This website uses technology and content from the Outdooractive Platform.

Pyöräily

Pyöräily on pohjoisimman Lapin alueella ympärivuotinen harrastus ja syksy on mitä mainioin aika toteuttaa pitkiä ja lyhyitä pyöräretkiä ruskan väriloistossa. Yli 200 kilometriä merkittyä reitistöä tarjoaa huikeat mahdollisuudet pyöräilyyn loman jokaisena päivänä. Pyöräily on antoisaa jokaisena vuodenaikana. Sulan maan reitit ovat pyöräiltävissä aina paksumman lumipeitteen tuloon saakka, jonka jälkeen pyöräiltäväksi avautuu talvipyöräilyn reitit.

Tutustu lisää

Vaellus ja patikointi

Matkailualueelta löytyy kaksi maamme suurinta kansallispuistoa: Urho Kekkosen kansallispuisto ja Lemmenjoen kansallispuisto. Kevon luonnonpuisto on upeine kanjoneineen yksi maamme jylhimpiä retkeilykohteita. Inarin ja Utsjoen alueelta löytyy puolet Suomen kahdestatoista erämaa-alueesta: Hammastunturi, Kaldoaivi, Paistunturi, Muotkatunturi, Tsarmitunturi ja Vätsäri.

Lomallasi voit yhdistäää monta kohdetta: Saariselkä on kuuluisa ruskakohde, joka sijaitsee aivan Urho Kekkosen kansallispuiston reunalla. Lemmenjoen kansallispuistossa pääset nauttimaan ikimuistoisesta vaelluksesta Suomen suurimmassa kansallispuistossa. Utsjoella voit ihailla maisemia patikointi- tai maastopyöräretken verran tai vaikkapa usean päivän vaelluksella. Inarin retkeilyalueella on useita merkittyjä reittejä ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä kuten Jäniskoski, Otsamotunturi ja Pielpajärven erämaakirkko.

Kansallis- ja luonnonpuistot
mountain biking in nuorgam & utsjoki

Aktiviteetit

Pohjoisimman Lapin alueelta tekeminen ei lopu. Vuoden ympäri on tarjolla kattava valikoima aktiviteetteja, jotka vievät keskelle alueen upeaa luontoa. Olitpa sitten nautiskelija tai aktiivinen seikkailija, niin löydät juuri sinulle sopivaa ajanvietettä. Nauti maisemista, hengitä maailman puhtainta ilmaa ja tunne kuinka akkusi latautuvat pohjoisimmassa Lapissa.

Aktiviteetit
northern lights at Paatsjoki bridge

Revontulien bongausta reiteillä

Revontulikausi alkaa syyskuun alussa ja jatkuu aina huhtikuuhun saakka. Revontulia voi tiirailla reittien varsilla pimenevällä taivaalla. Reitit vievät sinut paikkoihin, jossa valosaaste on vähäisempi ja taivaan tulet näkyvät kirkkaampina.

Revontuliretket
Road between Karigasniemi and Utsjoki

Koe monta kohdetta ja löydä parhaat reitit

Lapin huipulla sijaitsee arktinen pohjoisimman Lapin matkailualue. Suomen kaksi suurinta kansallispuistoa, rikas paikalliskulttuuri sekä monipuoliset luontoliikuntamahdollisuudet upeissa tunturimaisemissa tarjoavat aitoja elämyksiä vaikka koko perheelle. Tutustu Inari-Saariselkä matkailualueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Täällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Täällä sinua odottaa aito Lappi.

Tutustu kohteisiin ja nähtävyyksiin

Majoitusta reittien varsilla ja lähtöpisteiden läheisyydessä

Nukut sitten mieluiten untuvapeiton alla tai tähtitaivas kattonasi, alueella on tarjolla monipuolinen majoitusvalikoima. Pohjoisimman Lapin alueelta löydät juuri matkasi tarkoitukseen sopivan majoituksen, halusitpa sitten nauttia hiljaisuudesta luonnon keskellä tai iltariennoista palveluiden parissa. Alueelta löytyy edustustason lomamökkien sekä hotellimajoituksen lisäksi runsaasti vaihtoehtoja moneen makuun, leirintäalueista erämaakämppiin. Voit myös majoittua upeissa lasikattoisissa igluissa tai revontulimökeissä ja sviiteissä ja nauttia revontulten tanssista sänkysi yllä.

Majoitu mukavasti ympäri vuoden