Kiilopää

Kaikenkattava tunturikeskus

Tunturikeskus, joka ei esittelyä kaipaa. Saariselän tunturialueen jylhimpiä ja korkeimpia huippuja oleva Kiilopää kohoaa kohti taivasta ja isännöi Saariselän tuntureita ollessaan niistä selvästi kookkain. Kiilopään juurella toimii kokonaisvaltainen Suomen Latu Kiilopää, tunturikeskus, jossa myös maailman kuulu savusauna sijaitsee. Maisemat Kiilopään päältä ovat huikeat, mutta niin myös tunturia ympäröivä reittiverkosto ja mahdollisuudet tehdä ja kokea ulkona liikkumisen hurmaa.

Suomen Latu Kiilopää

Suomen Latu Kiilopää

Suomen Latu Kiilopäällä voit aktiivilomailla ja rentoutua Lapin tunturien kupeessa Saariselällä, Kiilopää-tunturin juurella. Kiilopään hotelli ja mökkimajoitus Saariselällä on mainio päiväretkien tukikohta tai lähtöpaikka pidemmälle vaellukselle. Kiilopäältä pääset Saariselän alueen laduille ja pihallamme sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston  lähtöportti. Portilta lähtee sekä helppoja että vaativia reittejä. Meiltä voit vuokrata ulkoiluvälineet kesään ja talveen päiväksi tai pidemmäksi aikaa. Vuokraamo on auki päivittäin klo 9 – 17 sekä hotellivieraille että muille asiakkaille. Kuurakaltion savusaunassa ja uimapaikalla voit rentoutua päivän päätteeksi. Kahvilamme ja ravintolamme ovat mainio pidemmän ulkoilupäivän välietappi. Moni Saariselältä hiihtävä poikkeaakin meillä lounaalla. Kiilopää on ulkoilmaihmisen paratiisi!

Tutustu lisää

Alueen korkein huippu

546 metriin kurottava Kiilopää on yksi Saariselän tunturialueen korkeimmista ja tunnetuimmista tuntureista. Urho Kekkosen kansallispuistossa sijaitsevalle Kiilopäälle pääsee helposti puiston Kiilopään portilta, ja matkaa huipulle tulee noin kaksi kilometriä suuntaansa. Hyvin merkitty reittiä pitkin matkaa huipulle tulee noin kaksi kilometriä suuntaansa. Uusittu reitti on osin porrastettu, ja matkalla on levähdyspaikkoja.

Suomen Latu Kiilopää

Ikimuistoisia hetkiä

Kiilopää on mahdollista valloittaa vuoden ympäri ja sen päälle kiipeäminen on kaikille varmasti unohtumaton kokemus riippumatta siitä valloititko Kiilopään keskiyön auringon alla vai revontulten tanssiessa yötaivaalla.

Kiilopään juurelle pääsee helposti talvisin skibussilla ja kookas parkkipaikka mahduttaa myös omalla autolla liikkuvat retkeilijät lähtöpaikan läheisyyteen

How to get here?

Inari-Saariselkä is far away in the North, yet just a few hours from Southern Finland. You can get to Lapland with multiple ways, and often the trip is an experience in itself.

{{ howToGetHere.title }}

How to get around?

When travelling through the arctic hills, you must remember that distances are quite often long. Be sure to enjoy the views while making your way from a destination to another.

From
to

Distance

  • By car {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • By bicycle {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}