Palvelut

Pohjoisimmasta Lapista löytyy kattavasti palveluja matkailijan tarpeisiin ja kokousmatkoille. Tutustu lisää ja varaa matkallesi tarpeellisia palveluita ja vieraile matkailuneuvonnoissa ja ostoksilla

tourist and nature information at the service point in Siida, Inari

Matkailuneuvonnat

Pohjoisimman Lapin matkailualueelta löydät matkailuneuvontapalveluita eri Metsähallituksen toimipisteistä. Matkailuneuvonnat sijaitsevat Saariselällä, Ivalossa ja Inarissa.

Matkailuneuvonnat opastavat esimerkiksi kalastuslupien kanssa, reittien ja taukopaikkojen kanssa sekä tarjoavat kattavan valikoiman esitteitä ja karttoja alueelta.

Tutustu lisää

Ravintolat ja kahvilat

Matkailualueen ravintolat ja kahvilat tuovat Lapin lautasellesi paikallisten raaka-aineiden kautta. Lämminhenkinen palvelu ja tunnelmallinen ilmapiiri kruunaa koko ruokaelämyksen, joka on rakennettu kaikin aistein koettavaksi.

Ravintolat ja kahvilat alueella kulkevat ruokamaailman aallonharjalla ja yhdistelevät perinteisiä makuja moderneihin tapoihin valmistaa ruokaa. Näin vahva paikallinen ruokakulttuuri säilyy kehittyessään.

Tutustu lisää

Välinevuokraus

Välinevuokraamoista löydät kattavan valikoiman erilaisia menopelejä maastoon ja vesille. Välinevuokrauksen ansiosta voit vapaasti valita reittisi ja retkesi keston, sekä valita myös muita varusteita, kuten kypärän, kengät tai jotain muuta riippuen lajistasi. Välinevuokrausta on tarjolla ympäri vuoden ympäri matkailualuetta, joten voit toteuttaa retkiä lomasi aikana useassa eri kohteessa ja täysin toisistaan poikkeavissa maisemissa.

Tutustu lisää

Ostokset

Paikallisia käsitöitä ja taidetta. Laadukkaita kotimaisia vaatteita, käsitöitä, jotka ovat vaatteita. Syötävää, luettavaa, katsottavaa ja mitä tahansa muuta. Ostospaikkoja löytyy alueelta useita ja valikoimaa jos jonkinmoista. Päivittäistavarakaupoista löytyy paikallisia erikoisuuksia ja kalastusvälineistä aina viimeistä huutoa oleviin retkeilyvarusteisiin. Jos jotakin sattuu unohtumaan tai puuttumaan matkatavaroista, niin se kyllä järjestyy matkailualueen ostospaikoista.

Etätyöskentely

Haaveiletko vapaudesta ja uusista ajatuksista? Ehkä tahtoisit viettää aikaa uudessa ympäristössä luonnon äärellä. Pohjoisimman Lapin matkailualue on kuin tehty etätyöskentelyyn. Täällä olet palveluiden välittömässä läheisyydessä, mutta vain muutaman askeleen päässä erämaasta ja sen koskemattomasta luonnosta. Hiljaisuus ja rauha antaa tilaa uusille ideoille ja oman työskentelyn kehittämiselle. Useat alueemme majoitustoimijat tarjoavat pidempi aikaista viipymää erilaisissa majoitusmuodoissa. Tarjolla on tietysti myös nopeat verkkoyhteydet ja muita palveluja, jotka tekevät etätyömatkasta viihtyisän.

Ota irtiotto arjesta ja lähde pohjoisimpaan Lappiin etätöihin!

Lue lisää

Hyvinvointipalvelut

Lappilainen hyvinvointi pohjautuu pohjoisen puhtaaseen luontoon. Joskus on hyvä sulkea nettiyhteys ja kytkeä luontoyhteys päälle. Koskemattomassa, hiljaisessa ja puhtaassa Lapin luonnossa liikkuminen vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiimme.  Lähde luontoretkelle, marjastamaan ja hengittämään maailman puhtainta ilmaa. Tunturin päällä istahda hetkeksi ja anna ajatusten liikkua tunturituulen mukana. Palaa levollisin mielin takaisin palveluiden äärelle ja kokeile esimerkiksi yhtä alueemme upeista saunoista. Saunoja löytyy perinteisistä saunoista revontulisaunoihin, muista kysyä saunomismahdollisuuksistasi majoittuessasi.

Alueella voit osallistua retriittiin, metsäjoogaan tai rentoutua kylpylän pore- ja uima-altaissa. Reippaan ulkoilupäivän päätteeksi sauna rauhoittaa kehoa ja mieltä. Tarjolla on myös hierontaa ja erilaisia hoitoja toiveidesi mukaisesti.

Lue lisää

Opaspalvelut

Alueen ammattitaitoiset oppaat tuovat lisäarvoa retkelle kuin retkelle. Olitpa sitten kokenut vaeltaja tai ensimmäistä kertaa liikkeellä maastossa pyörällä, opas on luottohenkilösi. Oppailta saa arvokasta tietoa alueesta ja toimintatavoista, sekä vinkkejä kohteista ja aktiviteeteista, sillä he liikkuvat maastossa koko ajan. Opastettu retki ei todellakaan tarkoita jatkuvaa selostusta ja faktoja, vaan rennon rempseää ja silti erittäin informatiivista vuorovaikutusta. Oppaan tietoja ja taitoja kannattaa hyödyntää, sillä toisella kerralla yksin matkatessa tai perheen kanssa, nämä taidot ja tiedot tulevat jälleen käyttöön.

Tutustu opastettuihin retkiin ja muihin opaspalveluihin ja varaa omasi!

Lue lisää

Kokoukset ja kongressit

Suunnitteletko kokousmatkaa? Pohjoisimman Lapin alueelta löytyy kaikenkokoisia kokoustiloja ja auditorioita, joissa voi järjestää suuremmankin seminaarin.

Kokous- ja kongressitilat ovat hyvin varusteltuja ja ovat muokattavissa tarpeen mukaan. Kokoustiloihin on saatavilla myös kahvitarjoilu pyydettäessä.

Lue lisää

Inspiroidu aidosta Lapista

Tutustu kohteisiin

How to get here?

Inari-Saariselkä is far away in the North, yet just a few hours from Southern Finland. You can get to Lapland with multiple ways, and often the trip is an experience in itself.

{{ howToGetHere.title }}

How to get around?

When travelling through the arctic hills, you must remember that distances are quite often long. Be sure to enjoy the views while making your way from a destination to another.

From
to

Distance

  • By car {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • By bicycle {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}