Tapahtumat

Jun 2024

Jul 2024

Perhe tunturiin – Kiilopään kesän perheviikko

Perhe tunturiin – Kiilopään kesän perheviikko

Kiilopään perheviikon aikana tutustutaan niin päivä- kuin yöretkeilyyn, opetellaan retkeilytaitoja ja Lapin luonnon tuntemusta ja pelataan vauhdikkaita pihapelejä. Välillä virkistäydytään aidossa tunturipurossa.

Viikon aikana saa varmasti uusia samanhenkisiä ystäviä ja ystäväperheitä!
Pihapiirin Muumien retkeilykoulun ohjelma on suunnattu noin 3-12-vuotiaille

PERHEVIIKON OHJELMA, alustava

LAUANTAI
15 alkaen saapuminen Kiilopäälle.
17-19 Päivällinen
18.15 Infotilaisuus Immon kammissa. Jokaisesta perheestä yksi vanhempi paikalle. Ohjelmiin ilmoittautuminen tapahtuu infotilaisuudessa.
19 – 20.30 Lettujen paistoa Maahisessa perheille. Pienet, jotka menevät aikaisin nukkumaan tulkaa ensimmäisinä!


SUNNUNTAI
10 – 12.30 Muumien retkeilykoulu ja tutustuminen muihin perheisiiin. Muumien retkeilykoulussa aiheina veistely ja ensiapurastit. Ottakaa omat puukot mukaan, jos on. Nuorille omat puuhat samoista teemoista omassa ryhmässä. Tulkaa kaikki uudet ja vanhat perheet ainakin alkuun mukaan, jotta naamat tulevat tutuiksi. 🙂
15 – 16 Kiilopään tähti: Pihapeli, jossa liikutaan joukkueissa vauhdikkaasti tai maastoutuen, etsitään tunturikasveja ja varotaan rosvoja.
18 Suuntamysteeri. Ratkaistaan joukkueissa pakohuonepelityylisiä tehtäviä.


MAANANTAI
10-12 Kaikille yhteinen pieni pihapelituokio ja ja uusien lajien kokeilua
Pieni polkujuoksulenkki perheille (kesto n. 1 tunti)
Frisbeegolf
Kuvasuunnistus/muumisuunnistus
12-14 Nonstop maastopyörien kokeilua pihapiirissä
15 Oivi Orava ja tehtävä salaisessa metsässä. Seikkailu perheille, joissa on noin 3-8-vuotiaita lapsia.
18.30 Kasviretki kaikille Hemuleille. Tutustumme Lapin kasveihin Kiilopään lähimaastossa, voit ottaa Tunturikasvion ja muistiinpanovälineet mukaan. Myös nuoret tervetulleita!


TIISTAI
9.30 – 10.00 Yön yli retken info
Tarvittaessa mahdollisuus vuokrata retkeilyvarusteita Kiilopäältä ennakkovarauksella (teltta, rinkka, makuualusta, makuupussi, trangia)
Kiilopäältä saamme mukaan 1 x illallistarpeet, 1 x aamupalatarpeet (sisältyvät hintaan). Kiilopään minimarketista voit ostaa täydennystä oman mielen mukaan.

10.30 Luontoretki Ukselmapään Elskan kanssa, Vasapolku
10.30-13.30 Nuorille ja aikuisille pidempi tunturiretki
15.30 – 17: Muumien retkeilykoulu: leiriytyminen ja retkeilyvarusteet, sekä geokätköily. Tutustutaan telttoihin ja kootaan niitä. Retkikeittimiin tutustumista. Muumien retkeilykoulussa opetellaan retkeilytaitoja Muumipapan, Nuuskamuikkusen ja Nipsun vinkein.
18 Kehon- ja mielenhuoltotuokio luonnossa. Rauhallinen ja palauttava hetki aikuisille ja nuorille.


KESKIVIIKKO
10.30 Yugigassen-peli
13 alkaen yön yli telttaretki noin 4 kilometrin päähän Luulammelle. Jos et halua yöpyä, voit tulla myös päiväretkelle. Leppoisa retki, jonka aikana pääset retkeilyn tunnelmaan. Perheet kantavat omat tavaransa. Telttoja, rinkkoja ja muita retkeilyvälineitä voi vuokrata Kiilopäältä. Säävaraus.
Päivällisen teko yhdessä retkikeittimillä. Illalla tulilla lettukestit!


TORSTAI
8 – 12 Paluu Kiilopäälle
15-17 Maastopyörälenkki perheille
Vapaa-aikaa ja omatoimista ohjelmaa: mahdollista esim. vuokrata maastopyörät, käydä retkellä Tankavaarassa tai Siidassa, uimassa Ivalossa tai Vuotsossa…


PERJANTAI
10–12 Muumien retkeilykoulu: Lapin luonnontuntemusta. Muumien retkeilykoulussa opetellaan retkeilytaitoja Muumipeikon, Muumimamman ja Hemulin vinkein.
13–15 Luovaa luontokirjoittamista – retki aikuisille
15–18 Savusauna ja purouintikisa.
19–20.30 Iltanuotio Maahisessa tai sään salliessa ulkosalla. Vaihdetaan viikon kuulumiset, lisäksi pientä perheiden järjestämää ohjelmaa ja purouintikisan palkintojen jako.


LAUANTAI
8–10 aamupala ja huoneiden/mökkien luovutus
Näkemiin tuntureille!

Kanoottiretki Tankajoelle

Kanoottiretki Tankajoelle

Kanoottiretki Tankajoelle

Lähdetään yhdessä viettämään kiireetöntä päivää Tankajoelle! Tapaamme Arctic Sky:lla ja käymme läpi varusteet. Matkaamme autolla retken lähtöpisteeseen, jossa käymme läpi melontatekniikkaa ja turvallisuusohjeita. Lähdemme melomaan 2-3 henkilön kanooteilla pitkin kevyesti virtaavaa ja mukavan mutkikasta Tankajokea. Pidämme taukoja tarvittaessa ja noin puolivälissä on evästauko (eväsleivät, juomista). Nautimme mukavasta ulkoilupäivästä!
Melottava matka on noin 17 km ja matkaan käytettävä aika on noin 4,5 tuntia. Retken kokonaiskesto kuljetuksineen ja turvallisuusohjeineen on noin 6 tuntia.
Omaa melontaparia ei tarvita vaan jaamme osallistujat pareihin tarvittaessa. Uimataito vaaditaan turvallisuussyistä. Osallistujan on oltava yli 12 vuotias. Minimiosallistujamäärä 3hlö.
Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä ruoka-aineallergiat, erikoisruokavalio sekä mahdolliset turvallisuuteen tai toimintakykyyn vaikuttavat sairaudet (esim. astma, epilepsia, diabetes).
Hintaan sisältyy
– pelastusliivi, mela, paikka 2-3 hengen kanootissa
– tarvittaessa kuivapussi tai tavarasäiliö varavaatteille
-hyttyshattu tarvittaessa
– kuljetukset Arctic Sky:lta retken lähtöpaikkaan ja takaisin
– eväät (eväsleipä, juomista ja leivos, kerro mahdollisista allergioista ilmoittautumisen yhteydessä)
– opastus ja turvallisuusohjeet suomeksi ja tarvittaessa englanniksi

Omat varusteet
– mukavat ja säänmukaiset vaatteet
– kastumista kestävät kengät
– päähine ja tarpeen mukaan aurinkolasit
– vesipullo
– varavaatteet muovipussiin tai kuivapussiin
– kamera ja puhelin vesitiiviisti pakattuna (esim. kaksinkertainen minigrip-pussi tai vesitiivis puhelinpussi)
– henkilökohtaiset lääkkeet

Hinta 130€/henkilö. Kaverin kanssa yhdessä osallistuessanne hinta 220€/2hlö.
Ilmoittautuminen 23.7.2024 klo 14.00 mennessä sähköpostilla minna@arcticskylapland.com.
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista perimme 50% osallistumismaksusta.
Järjestäjä varaa mahdollisuuden muutoksiin.
Ps. Jos tämä ajankohta ei sovi sinulle, mutta haluaisit silti osallistua, ota yhteyttä niin järjestän toisen retken!

Metsäjoogaa

Metsäjoogaa

Tervetuloa Metsäjoogaan!
Metsässä joogaaminen on mukavaa, rentouttavaa ja mieltä virkistävää. Tunti sopii kaikille ikään, kuntoon ja sukupuoleen katsomatta. Harjoitukset tehdään pääasiassa seisten, mutta istumme myös maahan. Voit ottaa mukaasi metsään soveltuvan maton tai muun alustan, mutta pärjäät myös ilman. Mahdollisesti viileillä ilmoilla myös torkkupeittoon kääriytyminen saattaa olla yleellisen ihanaa!

Pukeudu sopivasti sääolosuhteisiin nähden ja laita jalkoihisi metsässä liikkumiseen soveltuvat kengät. Suosittelemme peittävää ja väljää vaatetusta mukavuuden varmistamiseksi. Nojaamme harjoituksessa puihin eli ethän laita parasta puseroasi päälle. Tapahtumaa ei toteuteta kaatosateella, mutta pieni tihkusade ei haittaa.

Tiesitkö: Metsällä on todettu useissa tutkimuksissa hyviä vaikutuksia mieleen ja koko kehoon. Metsässä oleilu mm. parantaa immuunijärjestelmän toimintaa, alentaa verenpainetta, vähentää stressiä, kohottaa mielialaa, parantaa keskittymiskykyä, nopeuttaa parantumista, nostaa energiatasoa, parantaa unen laatua, vahvistaa luontoyhteyttä ja vahvistaa onnellisuudentunnetta! Mäntymetsästä ilmaan leviävät eteeriset öljyt tuovat meille lisäksi monia muita tervehdyttäviä vaikutuksia. Metsään lähteminen siis kannattaa varmasti!

Tapaamme Arctic sky:n pihassa osoitteessa Ruijankeino 2 klo 17.05
Lähdemme metsään klo 17.10 ja palaamme samaan paikkaan klo 18.00 mennessä. Joogaharjoituksen pituus on noin 50 minuuttia.

Voit ilmoittautua ennakkoon yksityisviestillä, puhelimella /whatsupilla 0401559700 tai sähköpostilla minna@arcticskylapland.com. Osallistuminen on mahdollista myös ilman ennakkoilmoittautumista. Tule ajoissa paikalle!

Tapahtuma on maksuton ja osa Inariviikkojen ohjelmaa.

Järjestäjä varaa mahdollisuuden muutoksiin. Harjoituksen ohjaajana toimii joogaohjaaja Minna Kataja (RYT500).

Mikäli sinulla on terveydellisiä haasteita tai olet raskaana, ilmoitathan etukäteen ohjaajalle asian huomioimiseksi harjoituksessa. Tarvittaessa konsultoi lääkäriäsi ennen osallistumista. Tunnille osallistutaan omalla vastuulla ja järjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia.
Lisätietoja yksityisviestillä, sähköpostilla minna@arcticskylapland.com tai puhelimella /whatsupilla 0401559700.

Kaldoaivi Ultra Trail

Kaldoaivi Ultra Trail

Vuonna 2024 Utsjoella järjestetään viidennen kerran suosittu Kaldoaivi Ultra Trail -tapahtuma, joka on maailman pohjoisin ultrajuoksukilpailu polkujuoksijoille ja maastopyöräilijöille. Tämä vaativa kestävyyskilpailu on alusta lähtien houkutellut tuhansia urheilijoita Kaldoaivin koskemattomalle erämaa-alueelle Pohjois-Lappiin. Tapahtuman suosio on kasvussa, ja osallistujia saapuu kisaan yhä useammin Pohjoismaista ja kauempaa, kuten Espanjasta, Belgiasta ja Kreikasta.

 

Seuraava Kaldoaivi Ultra Trail järjestetään 26.27. heinäkuuta 2024, ja ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Hinnat alkavat 59 eurosta. Tarjolla on matkoja 12 kilometrin “Nuorgamin maisemakierroksesta” aina tiukkaan 85 kilometriin asti. Tarjolla on jopa 142 km:n pituinen “Trailrun double”, jossa on 1 950 metrin nousu. Maastopyöräilijät voivat valita eri sarjoista, jotka alkavat 57 kilometristä. Kaksinkertaisessa MTB-sarjassa kilpailijat ajavat perjantaina ja lauantaina 215 kilometriä 3 300 metrin nousulla.

 

Kilpailijat ovat kuvailleet Kaldoaivi Ultra Trail -reittiä todelliseksi seikkailuksi, ja järjestäjät varoittavat osallistujia Suomen rajaseudun karusta ja haastavasta erämaasta. Maastopyöräilyn ja polkujuoksun maastoreitit ovat ainutlaatuisia: kilpailijat ylittävät erämaan suurimmat tunturit, nopeasti virtaavat vesistöt ja suot ohittaen samalla satumaisia koivikoita. Maaliin saapuvia odottaa virvokkeet ja lämmin sauna! 

 

Kilpailun perustaja Simo Kurkon mukaan Kaldoaivi Ultra Trail -kilpailun tärkeimpiä arvoja ovat ainutlaatuisen ympäristön kunnioittaminen, huippuluokan luontoelämys sekä toimivan ja turvallisen tapahtuman varmistaminen. Osallistu ainutlaatuiseen Kaldoaivi Ultra Trail -viikonloppuun!

 

Lue lisää osoitteessa www.kaldoaivi.fi. Seuraa Kaldoaivi Ultra Trailia Facebookissa ja Instagramissa. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä!

Aug 2024

Jänkhällä Jytisee 2024

Jänkhällä Jytisee 2024

XXV Jänkhällä Jytisee järjestetään 15.-18.8.2024. Legendaarisen tapahtuman 25. juhlavuoden jytisyttävän hienossa ohjelmassa on tarjolla ennennäkemättömiä kokemuksia, elämyksiä ja esiintyjiä. Näistä Jytinöistä ei kannata jäädä pois!

Pohjois-Suomen suurin moottoripyörätapahtuma tuo jälleen yhteen tuhansia motoristeja. Elokuussa Saariselällä Santa’s Hotel Tunturissa järjestettävä Jänkhällä Jytisee tarjoaa viihdettä ja hauskanpitoa moottoripyöräilijöille ympäri Suomen.

ENNAKKOREKISTERÖITYMINEN 25. JUHLAVUODEN JYTINÖILLE AVAUTUNUT!

Rekisteröitymällä tapahtumaan ennakkorekisteröityjän hinnalla saat koko Jytinä-kokemuksen ennakkorekisteröityjän etuhintaan 62 euroa/henkilö.


25. juhlavuoden ohjelma julkaistaan pian!

25. juhlavuoden jytisyttävän hienossa ohjelmassa on tarjolla ennennäkemättömiä kokemuksia, elämyksiä ja esiintyjiä. Näistä Jytinöistä ei kannata jäädä pois!

Tänä vuonna Jytinöillä esiintymässä perjantaina Peer Günt sekä 69eyes!

Torstain ja lauantain artistipaljastukset julkaistaan pian, joten kannattaa pysyä kuulolla.


Majoitus juhlavuoden Jänkhällä Jytisee -tapahtumaan on jo varattavissa!

Varmista paikkasi jo 25. juhlavuoden elokuiseen unohtumattomaan viikonloppuun, ja varaa majoituksesi jo nyt.

Minimiviipymä Jänkhällä Jytisee-majoitukseen on kaksi yötä.

 

Sep 2024

1 2

Ilmoita tapahtumasta!

Lähetä tapahtumatiedot meille, jotta voimme lisätä ne kalenteriimme.