Tapahtumat

Jun 2024

Jul 2024

Perhe tunturiin – Kiilopään kesän perheviikko

Perhe tunturiin – Kiilopään kesän perheviikko

Kiilopään perheviikon aikana tutustutaan niin päivä- kuin yöretkeilyyn, opetellaan retkeilytaitoja ja Lapin luonnon tuntemusta ja pelataan vauhdikkaita pihapelejä. Välillä virkistäydytään aidossa tunturipurossa.

Viikon aikana saa varmasti uusia samanhenkisiä ystäviä ja ystäväperheitä!
Pihapiirin Muumien retkeilykoulun ohjelma on suunnattu noin 3-12-vuotiaille

PERHEVIIKON OHJELMA, alustava

LAUANTAI
15 alkaen saapuminen Kiilopäälle.
17-19 Päivällinen
18.15 Infotilaisuus Immon kammissa. Jokaisesta perheestä yksi vanhempi paikalle. Ohjelmiin ilmoittautuminen tapahtuu infotilaisuudessa.
19 – 20.30 Lettujen paistoa Maahisessa perheille. Pienet, jotka menevät aikaisin nukkumaan tulkaa ensimmäisinä!


SUNNUNTAI
10 – 12.30 Muumien retkeilykoulu ja tutustuminen muihin perheisiiin. Muumien retkeilykoulussa aiheina veistely ja ensiapurastit. Ottakaa omat puukot mukaan, jos on. Nuorille omat puuhat samoista teemoista omassa ryhmässä. Tulkaa kaikki uudet ja vanhat perheet ainakin alkuun mukaan, jotta naamat tulevat tutuiksi. 🙂
15 – 16 Kiilopään tähti: Pihapeli, jossa liikutaan joukkueissa vauhdikkaasti tai maastoutuen, etsitään tunturikasveja ja varotaan rosvoja.
18 Suuntamysteeri. Ratkaistaan joukkueissa pakohuonepelityylisiä tehtäviä.


MAANANTAI
10-12 Kaikille yhteinen pieni pihapelituokio ja ja uusien lajien kokeilua
Pieni polkujuoksulenkki perheille (kesto n. 1 tunti)
Frisbeegolf
Kuvasuunnistus/muumisuunnistus
12-14 Nonstop maastopyörien kokeilua pihapiirissä
15 Oivi Orava ja tehtävä salaisessa metsässä. Seikkailu perheille, joissa on noin 3-8-vuotiaita lapsia.
18.30 Kasviretki kaikille Hemuleille. Tutustumme Lapin kasveihin Kiilopään lähimaastossa, voit ottaa Tunturikasvion ja muistiinpanovälineet mukaan. Myös nuoret tervetulleita!


TIISTAI
9.30 – 10.00 Yön yli retken info
Tarvittaessa mahdollisuus vuokrata retkeilyvarusteita Kiilopäältä ennakkovarauksella (teltta, rinkka, makuualusta, makuupussi, trangia)
Kiilopäältä saamme mukaan 1 x illallistarpeet, 1 x aamupalatarpeet (sisältyvät hintaan). Kiilopään minimarketista voit ostaa täydennystä oman mielen mukaan.

10.30 Luontoretki Ukselmapään Elskan kanssa, Vasapolku
10.30-13.30 Nuorille ja aikuisille pidempi tunturiretki
15.30 – 17: Muumien retkeilykoulu: leiriytyminen ja retkeilyvarusteet, sekä geokätköily. Tutustutaan telttoihin ja kootaan niitä. Retkikeittimiin tutustumista. Muumien retkeilykoulussa opetellaan retkeilytaitoja Muumipapan, Nuuskamuikkusen ja Nipsun vinkein.
18 Kehon- ja mielenhuoltotuokio luonnossa. Rauhallinen ja palauttava hetki aikuisille ja nuorille.


KESKIVIIKKO
10.30 Yugigassen-peli
13 alkaen yön yli telttaretki noin 4 kilometrin päähän Luulammelle. Jos et halua yöpyä, voit tulla myös päiväretkelle. Leppoisa retki, jonka aikana pääset retkeilyn tunnelmaan. Perheet kantavat omat tavaransa. Telttoja, rinkkoja ja muita retkeilyvälineitä voi vuokrata Kiilopäältä. Säävaraus.
Päivällisen teko yhdessä retkikeittimillä. Illalla tulilla lettukestit!


TORSTAI
8 – 12 Paluu Kiilopäälle
15-17 Maastopyörälenkki perheille
Vapaa-aikaa ja omatoimista ohjelmaa: mahdollista esim. vuokrata maastopyörät, käydä retkellä Tankavaarassa tai Siidassa, uimassa Ivalossa tai Vuotsossa…


PERJANTAI
10–12 Muumien retkeilykoulu: Lapin luonnontuntemusta. Muumien retkeilykoulussa opetellaan retkeilytaitoja Muumipeikon, Muumimamman ja Hemulin vinkein.
13–15 Luovaa luontokirjoittamista – retki aikuisille
15–18 Savusauna ja purouintikisa.
19–20.30 Iltanuotio Maahisessa tai sään salliessa ulkosalla. Vaihdetaan viikon kuulumiset, lisäksi pientä perheiden järjestämää ohjelmaa ja purouintikisan palkintojen jako.


LAUANTAI
8–10 aamupala ja huoneiden/mökkien luovutus
Näkemiin tuntureille!

Kaldoaivi Ultra Trail

Kaldoaivi Ultra Trail

Vuonna 2024 Utsjoella järjestetään viidennen kerran suosittu Kaldoaivi Ultra Trail -tapahtuma, joka on maailman pohjoisin ultrajuoksukilpailu polkujuoksijoille ja maastopyöräilijöille. Tämä vaativa kestävyyskilpailu on alusta lähtien houkutellut tuhansia urheilijoita Kaldoaivin koskemattomalle erämaa-alueelle Pohjois-Lappiin. Tapahtuman suosio on kasvussa, ja osallistujia saapuu kisaan yhä useammin Pohjoismaista ja kauempaa, kuten Espanjasta, Belgiasta ja Kreikasta.

 

Seuraava Kaldoaivi Ultra Trail järjestetään 26.27. heinäkuuta 2024, ja ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Hinnat alkavat 59 eurosta. Tarjolla on matkoja 12 kilometrin “Nuorgamin maisemakierroksesta” aina tiukkaan 85 kilometriin asti. Tarjolla on jopa 142 km:n pituinen “Trailrun double”, jossa on 1 950 metrin nousu. Maastopyöräilijät voivat valita eri sarjoista, jotka alkavat 57 kilometristä. Kaksinkertaisessa MTB-sarjassa kilpailijat ajavat perjantaina ja lauantaina 215 kilometriä 3 300 metrin nousulla.

 

Kilpailijat ovat kuvailleet Kaldoaivi Ultra Trail -reittiä todelliseksi seikkailuksi, ja järjestäjät varoittavat osallistujia Suomen rajaseudun karusta ja haastavasta erämaasta. Maastopyöräilyn ja polkujuoksun maastoreitit ovat ainutlaatuisia: kilpailijat ylittävät erämaan suurimmat tunturit, nopeasti virtaavat vesistöt ja suot ohittaen samalla satumaisia koivikoita. Maaliin saapuvia odottaa virvokkeet ja lämmin sauna! 

 

Kilpailun perustaja Simo Kurkon mukaan Kaldoaivi Ultra Trail -kilpailun tärkeimpiä arvoja ovat ainutlaatuisen ympäristön kunnioittaminen, huippuluokan luontoelämys sekä toimivan ja turvallisen tapahtuman varmistaminen. Osallistu ainutlaatuiseen Kaldoaivi Ultra Trail -viikonloppuun!

 

Lue lisää osoitteessa www.kaldoaivi.fi. Seuraa Kaldoaivi Ultra Trailia Facebookissa ja Instagramissa. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä!

Aug 2024

Jänkhällä Jytisee 2024

Jänkhällä Jytisee 2024

XXV Jänkhällä Jytisee järjestetään 15.-18.8.2024. Legendaarisen tapahtuman 25. juhlavuoden jytisyttävän hienossa ohjelmassa on tarjolla ennennäkemättömiä kokemuksia, elämyksiä ja esiintyjiä. Näistä Jytinöistä ei kannata jäädä pois!

Pohjois-Suomen suurin moottoripyörätapahtuma tuo jälleen yhteen tuhansia motoristeja. Elokuussa Saariselällä Santa’s Hotel Tunturissa järjestettävä Jänkhällä Jytisee tarjoaa viihdettä ja hauskanpitoa moottoripyöräilijöille ympäri Suomen.

ENNAKKOREKISTERÖITYMINEN 25. JUHLAVUODEN JYTINÖILLE AVAUTUNUT!

Rekisteröitymällä tapahtumaan ennakkorekisteröityjän hinnalla saat koko Jytinä-kokemuksen ennakkorekisteröityjän etuhintaan 62 euroa/henkilö.


25. juhlavuoden ohjelma julkaistaan pian!

25. juhlavuoden jytisyttävän hienossa ohjelmassa on tarjolla ennennäkemättömiä kokemuksia, elämyksiä ja esiintyjiä. Näistä Jytinöistä ei kannata jäädä pois!

Tänä vuonna Jytinöillä esiintymässä perjantaina Peer Günt sekä 69eyes!

Torstain ja lauantain artistipaljastukset julkaistaan pian, joten kannattaa pysyä kuulolla.


Majoitus juhlavuoden Jänkhällä Jytisee -tapahtumaan on jo varattavissa!

Varmista paikkasi jo 25. juhlavuoden elokuiseen unohtumattomaan viikonloppuun, ja varaa majoituksesi jo nyt.

Minimiviipymä Jänkhällä Jytisee-majoitukseen on kaksi yötä.

 

Sep 2024

Dec 2024

Ilmoita tapahtumasta!

Lähetä tapahtumatiedot meille, jotta voimme lisätä ne kalenteriimme.