Saapuminen & liikkuminen

Pohjoisin Lappi on lähempänä kuin koskaan aiemmin – vain runsaan tunnin lentomatkan päässä Etelä-Suomesta. Pohjois-Lappiin pääsee useilla eri tavoilla – lentäen, omalla ja vuokra-autolla tai junalla Rovaniemelle, josta on jatkoyhteys linja-autolla alueelle. Usein jo itse matkanteko pohjoiseen on elämys.

Lentäen

Helsingistä Ivaloon pääset lentäen perille kätevästi ja talvisin Ivaloon lentää suoria lentoja myös valikoiduista Euroopan kohteista. Ivalon lentokentältä voit jatkaa matkaa lentokenttäbussilla, linja-autolla, vuokra-autolla tai taksilla. Voit myös lentää Rovaniemelle ja jatkaa matkaasi linja-autolla tai vuokra-autolla.

Lentokenttäkuljetus

Ivalon lentoasemalla palveluksessasi ovat vuokra-autot ja taksit sekä lentokenttäkuljetus Saariselälle sekä Ivalon kautta Inariin.

Eskelisen Lapin Linjat liikennöi jokaisen reittilennon mukaisesti lentoaseman ja Saariselän sekä Kiilopään välillä.

Ivalon ja Inarin suuntaan menijät voivat tilata kuljetuksen etukäteen Kuljetusliike Ilmari Slantilta.

Junalla ja linja-autolla

Junalla pääset Rovaniemelle, josta on päivittäiset linja-autovuorot Saariselän, Ivalon ja Inarin kautta yhä pidemmälle pohjoiseen, aina Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiin asti.

Onnibussi- yhteydellä pääsee Rovaniemen kautta Saariselälle ja Ivaloon.

Kaikki julkisen liikenteen yhteydet myös yhdessä paikassa

Perille palvelu on kerännyt yhteen kaikki julkisen liikenteen reitit. Etsi helposti sopivin reitti sivustolta. Lento-, juna- ja bussiyhteydet samassa paikassa.

Autolla

Autolla tai matkailuautolla matkustavan valittavana on useita reittejä. Auton voi myös vuokrata kätevästi Ivalon lentokentältä ja lähteä matkaan läpi pohjoisimman Lapin kiireettä, oman aikataulun mukaisesti.

Saariselän skibussi

Saariselän skibussi liikennöi talvikautena päivittäin Saariselän alueella. Skibussi lähtee aamulla Ivalon linja-autoasemalta ja palaa Ivaloon päivän päätteeksi.

How to get here?

Inari-Saariselkä is far away in the North, yet just a few hours from Southern Finland. You can get to Lapland with multiple ways, and often the trip is an experience in itself.

{{ howToGetHere.title }}

How to get around?

When travelling through the arctic hills, you must remember that distances are quite often long. Be sure to enjoy the views while making your way from a destination to another.

From
to

Distance

  • By car {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • By bicycle {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}

Kuljetuspalvelut

Alueen ammattitaitoiset ja luotettavat taksit palvelevat sinua monin tavoin. Kuljettajat tuntevat laajan alueen läpikotaisin ja vievät sinut turvallisesti perille.

Lue lisää alueesta