Kulttuuri ja paikallinen elämä

Saamelaisuus ja paikallinen kulttuuri

Tutustu saamelaiseen kulttuuriin ja nykypäivän saamelaiseen elämänmenoon pohjoisimman Lapin alueella. Saamelaiset ovat Lapin ja koko Euroopan Unionin ainoa alkuperäiskansa, joka on asuttanut seutua jo kauan ennen valtioiden rajojen syntymistä. Saamelaisia asuu Suomessa noin 10 000 ja he puhuvat kolmea kieltä: pohjoissaamea, inarinsaamea ja koltansaamea. Pohjoisimman Lapin alueella heittäydyt aitoon saamelaiseen kulttuuriin ja sen historiaan.

Saamelaisten perinteisiä elinkeinoja ovat poronhoito, kalastus, metsästys, luonnontuotteiden keräily ja pienimuotoinen maatalous sekä käsityöt. Suomen saamelaisuuden keskuksessa, Inarissa, sijaitsevat mm. Saamelaiskäräjät, Saamelaismuseo Siida sekä Saamelaiskulttuurikeskus Sajos. Utsjoella olet Suomen ainoassa saamelaisenemmistöisessä kunnassa, ja voit kuulla pohjoissaamenkieltä arkisissa tilanteissa.

Kaukana pohjoisessa elävät pohjoiset perinteet, ja täällä pääset tutustumalla kiehtovaan paikalliseen käsityö- ja poronhoitokulttuuriin.

Tuntureiden taikaa, kultamaiden lumoa ja arktista kulttuuria

Pohjoisimmassa Lapissa sinua ympäröi arktinen luonto ja saamelainen kulttuuri. Kahdeksan vuodenaikaa tarjoavat mahdollisuuksia nauttia luonnosta ja kulttuurista hyvin monella tavalla, ympäri vuoden. Tarjoamme aidot olosuhteet nauttia lomastasi.  

Katso täältä kaikki aktiviteetit ja elämykset mitä pohjoisin Lappi tarjoaa! Voit selata alueen palvelutarjontaa vuodenaikojen tai matkakohteesi mukaan, tai tutkia juuri sinua kiinnostavia elämyksiä. Täältä löydät aidon Lapin.