Tietoa alueesta

Pohjoisimman Lapin matkailualue

Lapin huipulla sijaitsee arktinen pohjoisimman Lapin matkailualue. Suomen kaksi suurinta kansallispuistoa, rikas paikalliskulttuuri sekä monipuoliset luontoliikuntamahdollisuudet upeissa tunturimaisemissa tarjoavat aitoja elämyksiä vaikka koko perheelle.

Elämyksiä alueella

Matkakohteet ja nähtävyydet

Tutustu matkailualueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Pohjoisimmassa Lapissa koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Täällä sinua odottaa aito Lappi.

Monta tapaa löytää aito Lappi

Maaginen keskiyön aurinko paistaa läpi intensiivisen kesän. Syksyllä luonnossa kulkijaa hemmottelee värikylläinen ruska ja pian alkavat revontulet tanssia taivaalla. Mystinen kaamos tekee tuloaan, aloittaen pitkän lumisen talvikauden. Täältä löytyy aito Lappi.

8 vuodenaikaa

Pohjois-Lapista löytyy sopiva vuodenaika jokaiselle, niin talvesta kuin kesästä nauttivalle. Saamelaiset jakavat vuoden perinteisesti kahdeksaan eri vuodenaikaan. Sinulla on siis monta upeaa mahdollisuutta matkustaa Pohjois-Lappiin tutustumaan kunkin vuodenajan ihmeisiin.

Matkailuneuvonta palvelee


Inari +358 40 168 9668 tourist.info@inari.fi

Saapuminen ja liikkuminen

Pohjoisin Lappi on lähempänä kuin koskaan aiemmin. Pohjois-Lappiin pääsee useilla eri tavoilla - lentäen Ivaloon, omalla tai vuokra-autolla tai junalla Rovaniemelle ja jatkoyhteys linja-autolla alueelle. Usein jo itse matkanteko pohjoiseen on elämys.

Saapuminen

Inari-Saariselkä sijaitsee pohjoisessa, mutta kuitenkin vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään.

{{ howToGetHere.title }}

Liikkuminen

Matkustaessasi arktisilla alueilla on hyvä muistaa, että etäisyydet voivat olla melko pitkiä. Nautithan näköaloista siirtyessäsi kohteesta toiseen.

Kohteesta
kohteeseen

Etäisyys

  • Autolla {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • Pyörällä {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}