Kalastus ja metsästys

Kalastusta ja metsästystä Lapissa

Kalastus saa uudet mittasuhteet Pohjois-Lapin legendaarisilla joilla, sillä monipuoliset vesistöt mahdollistavat erilaisten pyyntitapojen käytön. Saaliiksesi saattaa tarttua useita lajeja Tenon lohesta Inarinjärven kookkaaseen harjukseen ja siikaan. Valtavien erämaa-alueiden läpi virtaa monia kuuluisia kalastusjokia, muun muassa Teno, Ivalojoki, Näätämöjoki, Juutua ja Luottojoki. Tenojoki on maailmanlaajuisesti yksi tuottoisimpia Atlantin lohen lisääntymisjokia. Suuren Inarijärven lisäksi hyviä kalastujärviä ova mm. Ii-, Muddus-, Nitsi-, Paadar ja Vuontisjärvet. Ennen kalavesille lähtöä tulee kalastusluvat hoitaa kuntoon.

Helpoimmin pääset alkuun osallistumalla opastetulle kalaretkelle, jolloin alueen ammattitaitoiset kalastusoppaat ja yrittäjät huolehtivat niin lupa-asioista, kuin myös parhaista kalapaikoista. Suoraan eräelämän sydämeen pääset myös metsästyslomalla Ylä-Lapin erämaihin. Talvella pääset pilkille kätevästi moottorikelkalla.

Tuntureiden taikaa, kultamaiden lumoa ja arktista kulttuuria

Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa, missä sinua ympäröi arktinen luonto ja saamelainen kulttuuri. Kahdeksan vuodenaikaa tarjoavat mahdollisuuksia nauttia Pohjois-Lapin luonnosta ja kulttuurista hyvin monella tavalla, ympäri vuoden. Tarjoamme aidot olosuhteet nauttia lomastasi.  

Katso täältä kaikki aktiviteetit ja elämykset mitä Inari-Saariselkä tarjoaa! Voit selata alueen palvelutarjontaa vuodenaikojen tai matkakohteesi mukaan, tai tutkia juuri sinua kiinnostavia elämyksiä. Täältä löydät aidon Lapin.