Inspiroidu

Täältä löytyy aito Lappi

Täällä sijaitsee arktinen pohjoisimman Lapin matkailualue. Eläväinen paikalliskulttuuri, Suomen suurimmat kansallispuistot sekä monipuoliset luontoaktiviteetit mahtavissa tunturimaisemissa tarjoavat uniikkeja elämyksiä vuoden ympäri.

Matka pohjoisessa on seikkailu täynnä odottamattomia kohtaamisia Lapin lumoavan kauniin luonnon ja mielenkiintoisen kulttuurin kanssa. Alta löydät inspiroivia aiheita, tietoa alueesta ja syitä vierailla pohjoisimmassa Lapissa.

Lapin kesä ja yötön yö

Lapin kesä on intensiivinen. Kesästä ja Lapin luonnosta voit nauttia monella eri tapaa – vuorokauden ympäri! Valoa ja virtaa riittää niin eläin- kuin kasvikunnallekin, ihmisistä puhumattakaan. Koe keskiyön auringon ainutlaatuinen tunnelma esimerkiksi yökalastuksella tai -vaelluksella.

Lapin kesä
Lapsi Sulaojan lähteellä

Lasten kanssa kesämatkalla

Pohjoisimman Lapin alue tarjoaa upeat puitteet lomailla lasten kanssa ja kokea yhdessä unohtumattomia elämyksiä ja oppia uutta. Teemalliset Tunturiin -lähireitit tarjoavat tarinallisia päiväretkireittejä niin aloitteleville kuin kokeneillekin retkeilijöille. Kansallispuiston lähiretkeilyalueella löytyy monia kota-tai laavutulipaikkoja, jonne on mukava pysähtyä lasten kanssa evästelemään. Luonnosta voi nauttia pyöräillen ja kävellen tai veden päällä. Alueella on myös useita kiinnostavia käyntikohteita lapsiperheille.

Lue lisää

Ruska ja syksy Lapissa

Syksyllä luonnossa kulkijaa hemmottelee värikylläinen ruska. Ruska-aika Lapissa ajoittuu syyskuuhun. Ruskan värit hehkuvat maaruskassa ja tunturi- ja vaivaiskoivuissa. Aurinkoisen kirpeät syyspäivät houkuttelevat liikkumaan ja yöllä voit todistaa revontulien tanssia taivaalla.

Lue lisää

Vietä syysloma Lapissa

Syysloma pohjoisimmassa Lapissa tarjoaa luonnosta nauttimista, paikallista kulttuuria ja revontulien loimua. Kirpeät syyspäivät houkuttelevat liikkumaan ja yöllä voit todistaa revontulien tanssia taivaalla. Nauti myöhäisestä syksystä perheen tai ystävien kesken huolettomasti hotelli- tai mökkilomalla.

Syysloma Lapissa

Koe aito saamelainen kulttuuri

Pohjoisimman Lapin matkailualue sijaitsee Suomen alkuperäiskansan, saamelaisten kotiseutualueen sydämessä. Saamelaiset elävät neljän valtion alueella – Suomen lisäksi, Norjassa, Ruotsissa ja Venäjällä.

Alueella pääset tutustumaan elävään saamelaiskulttuuriin paikallisten, saamelaisten matkailuyritysten kanssa.

Saamelaiskulttuuri

Kultakulttuurin kimallusta

Tutustu alueen vahvaan kultakulttuuriin kultamuseossa Tankavaarassa ja kultaelämyksien parissa! Kullanhuuhdonta on jännittävä elämys koko perheelle ja mukaan saattaa lähteä oma kultahippu muistoksi.

Lue lisää

Suomen pohjoisin roadtrip

Tutustu Pohjois-Lapin aitoihin kyliin ja nauti paikallisista lämminhenkisistä palveluista. Suomen pohjoisin road trip tutustuttaa matkailijan pohjoisimman Lapin luontoon ja palveluihin kulkien läpi Inarin ja Utsjoen alueen, jatkaen matkaa Suomen pohjoisimpaan paikkaan Nuorgamiiin.

Lähde roadtripille

Ensilumi aloittaa talvikauden

Matka pohjoisimpaan Lappiin on täynnä odottamattomia kohtaamisia Lapin luomoavan kauniin luonnon ja mielenkiintoisen kulttuurin kanssa.

Saariselän alue on perinteisesti tunnettu hiihtäjän paratiisina. Hiihdon lisäksi myös muu talviliikuntatarjonta on kehittynyt viime vuosina, ja latuverkoston rinnalla on reitistöjä niin talvipyöräilyyn, lumikenkäilyyn, kelkkailuun kuin kävelyynkin. Inarissa ja Utsjoella pääset tutustumaan aitoon saamelaiseen kulttuuriin ja nykypäivän saamelaiseen elämänmenoon. Aktiivisen päivän päätteeksi voit ihailla revontulien tanssia taivaalla!

Ensilumi aloittaa talvikauden

Talven monet kasvot

Pohjoisen talvi on tunnetusti pitkä ja lumivarma. Loka-marraskuisen ensilumen jälkeen talvi jatkuu mystisenä kaamoksena. Sydäntalven kovimmat pakkaset ovat kevättalvella jo ohi, ja aurinko lämmittää pitkälle iltaan.

Revontulet loimuavat taivaalla läpi pitkän talven. Pohjoisimmassa Lapissa nautit raikkaasta ulkoilmasta, talvisista aktiviteeteista ja tutustut pohjoisen kulttuuriin ja perinteisiin.

Lue lisää

Revontulia metsästämässä

Revontulia esiintyy suurella kehällä magneettisen pohjoisnavan ympärillä, kehän joka kulkee juuri pohjoisimman Lapin yllä. Tämän vuoksi revontulia näkee lähes taatusti selkeällä säällä ja pimeinä iltoina. Aina taivas ei täyty värikkäistä leimahduksista, mutta hyvällä tuurilla pääsee ihastelemaan myös hailakampia taivaan valoja.

Maailmassa on lukuisia paikkoja, jotka sijaitsevat revontulivyöhykkeellä, mutta vain muutamat niistä ovat asuttuja seutuja. Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta matkailualue tarjoaa kattavat ja nykyaikaiset palvelut matkailijoille: mukavat hotellit, erinomaiset ravintolat ja monipuoliset safaripalvelut.

Lue lisää

Avotunturipyöräilyä ympäri vuoden

Pyöräilitpä mieluummin huiputtaen tuntureita tai metsän siimeksessä, niin pyöräreittejä löytyy jokaiseen makuun ympäri vuoden. Reitistöön kuuluu kaikentasoisia reittejä ja lajiin on helppo tutustua helpommilla reiteillä. Kokeneille pyöräilijöille löytyy haastavampia reittejä, jotka vievät tuntureiden päälle ja mutkittelevat alas laaksoihin. Talvipyöräilyn reitit suunnitellaan joka talvi uudelleen, joten vaihtelevuutta löytyy. Hauskat mutkat ja kaarteet tuovat lisämaustetta pyöräilyyn. Kiilopään alueelta löytyy myös ainoastaan pyöräilyyn tarkoitettuja reittejä. Reittejä pidetään kunnossa jatkuvasti, joten ajettavaa löytyy talvellakin jokaiselle päivälle. Reitit on selkeästi merkitty sinisin auraustikuin talvella.

Tutustu lisää

Aurinkohanget kutsuvat

Tule nauttimaan pohjoisen keväästä aurinkohangille. Ladut, rinteet ja talvipolut ovat parhaimmillaan, samoin kuin muutkin talviset elämykset. Lunta on riittää helposti toukokuun puolelle ja yöpakkaset kovettavat hankikannon. Hanget ovat paksuimmillaan maalis-huhtikuun vaihteessa, jolloin lunta voi olla lähes metrin. Kevättalvi on mitä mainiointa ulkoiluaikaa: aurinko lämmittää ja valoa riittää pitkälle iltaan. Aurinkoinen kevätsesonki kutsuu Lapland Northin alueelle monipuolisten palveluiden äärelle.

 

Tutustu ja varaa

Vietä joululoma talven ihmemaassa!

Pohjoisesta Lapista löydät joululauluista tutut hanget korkeat, nietokset. Lappi on joulupukin koti ja Pohjois-Lapissa sijaitsee joulupukin kotitunturi Korvatunturi. Joulupukin kotimaisemissa on tarjolla talvista tekemistä jokaiselle lomapäivälle: laskettelua, hiihtoa, lumikenkäretkiä, revontulia, moottorikelkkailua ja poroja. Ympäröivä talvinen luonto on oiva näyttämö joululomalle – tykkylumiset puut, revontulet ja kaunis kaamosaika takaavat tunnelman, jota et muualta löydä. Kaamos ja revontulet tuovat pohjoisen jouluun omat taianomaiset piirteensä.

Joululoma aidossa Lapissa

Koko perheen hiihtolomaviikot

Helmi- ja maaliskuussa koittavat koko perheen odotetut hiihtolomaviikot! Vietä perheen yhteinen lumiloma talvisessa ihmemaassa jossa lumi pöllyää!

Tänne olemme keränneet pohjoisen parhaat talvilomavinkit lapsiperheille.

Koko perheen hiihtoloma

Työskentele etänä tuntureiden keskellä luonnon helmassa

Matkailualueella on useita vaihtoehtoja etätyöskentelyyn. Ympäristö mahdollistaa hyvän työrauhan ja työskentelyn lomassa voit liikkua luonnossa ja palautua. Voit valita etätyöskentelykohteeksesi Saariselän, Inarin, Giellajohkan tai Utsjoen. Tutustu alla mahdollisuuksiin ja yhdistä työnteko sekä palautuminen aidossa Lapissa.

Lue lisää

How to get here?

Inari-Saariselkä is far away in the North, yet just a few hours from Southern Finland. You can get to Lapland with multiple ways, and often the trip is an experience in itself.

{{ howToGetHere.title }}

How to get around?

When travelling through the arctic hills, you must remember that distances are quite often long. Be sure to enjoy the views while making your way from a destination to another.

From
to

Distance

  • By car {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • By bicycle {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}