Inari-Saariselkä alue palvelee kesällä 2020 niin vieraiijoiden kuin paikallisten turvallisuus ja terveys huomioon ottaen. Huolehdimme yhdessä alueen toimijoiden kanssa siitä, että Inari-Saariselälle on turvallista matkustaa ja että täällä voi lomailla turvallisin, iloisin mielin. Matkailethan sinäkin vastuullisesti alla olevia terveysohjeita noudattaen.

Ajankohtaiset tiedot koronasta: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirussivusto.
THL:n ohjeet matkailjoille: Koronavirustiedotteet matkailijoille.

Matkailuneuvonta

Inari-Saariselkä alueen matkailuneuvontapisteet ovat avoinna 1.6. alkaen. Matkailuneuvontapisteet sijaitsevat Inarissa Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa, Ivalossa ja Saariselän Kiehisessä. Matkailuneuvonnan puhelin- ja sähköpostipalvelut toimivat myös normaalisti.

Asiakaspalvelupisteiden turvallisuutta varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Kokoontumisrajoitukset otetaan järjestelyissä huomioon. Alta löydät matkailuneuvonnan aukioloajat sekä yhteystiedot.

Monipuoliset palvelut

Inari-Saariselkä alueella majoitut mukavasti ja vietät päivät uusien elämysten parissa. Rajoitustoimista johtuen useissa palveluissa on otettu käyttöön uusia toimintatapoja, jotka voivat aiheuttaa poikkeuksia palvelutarjontaan. Tutustu alueen monipuolisiin palveluihin alta!

Olemme avoinna

Majoitus & ravintolat

Muut palvelut

Muutokset aukioloaikoihin ovat mahdollisia. Tarkistathan aukiolo- ja yhteystiedot kunkin yrityksen kotisivuilta.

Luonnossa liikkuminen ja Metsähallituksen palvelut

Luontokohteissa voi retkeillä terveysviranomaisten ohjeistuksia noudattaen. Metsähallituksen Luontopalvelut avaa luontokeskukset, perinnetilat sekä varaus-, vuokra- ja autiotuvat 1.6. alkaen. Päätös noudattaa valtioneuvoston linjauksia julkisten tilojen avaamisesta. Tutustu Luontopalveluiden kokoamaan koronavirukseen liittyvään ohjeistukseen ennen retkelle lähtöä.

Tutustu alta Inari-Saariselkä alueen kansallispuistoihin ja muihin retkeily- ja erämaa-alueisiin!

Käyntikohteita kulttuurinnälkään

Lapin lumoavan luonnon lisäksi riittää alueella tutkittavaa myös kulttuurin ystäville. Inarissa sijaitseva Saamelaismuseo & Luontokeskus Siida tutustuttaa kävijän niin pohjoisen arktiseen luontoon kuin myös saamelaiskulttuuriin. Tankavaarassa sijaitsee maailman ainoa kansainvälinen Kultamuseo, jonka näyttely kertoo Lapin värikkäästä kultahistoriasta. Siidan ja Kultamuseon lisäksi myös Saamelaiskulttuurikeskus Sajos on avoinna.

Kesäisiä tapahtumia

Tänäkin kesänä nautitaan uniikeista tapahtumista läpi Inari-Saariselkä alueen! Alueen monipuolisesta tapahtumatarjonnasta nauttitaan turvallisin mielin rajoituksia ja ohjeistuksia noudattaen. Suurimpia kokoontumisia on peruttu ja joitain tapahtumia siirretty myöhempään. Tapahtumakalenteriin on kerätty ajankohtainen tieto alueen tulevista tapahtumista.

Saapuminen alueelle

Pohjois-Lappiin pääsee tänäkin kesänä eri kulkuneuvoin – autolla, lentäen sekä junan ja bussin yhdistelmällä. Kesä- ja heinäkuun aikana lentäviä matkaajia palvelee Rovaniemen lentokenttä. Elokuusta alkaen Finnairin lennot Ivaloon ovat taas saatavilla.

Junalla pääset Rovaniemelle josta matka Inari-Saariselälle jatkuu linja-autolla. Liput yö- ja autojuniin ovat varattavissa 9.6. alkaen.

How to get here?

Inari-Saariselkä is far away in the North, yet just a few hours from Southern Finland. You can get to Lapland with multiple ways, and often the trip is an experience in itself.

{{ howToGetHere.title }}

How to get around?

When travelling through the arctic hills, you must remember that distances are quite often long. Be sure to enjoy the views while making your way from a destination to another.

From
to

Distance

  • By car {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • By bicycle {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}

Kesäisiä aktiviteetteja joka makuun

Kaukana pohjoisessa voit kivuta tunturin huipulle päivin öin, hengähtää ja vain olla. Yöttömän yön aikana aurinko ei laske lainkaan horisontin alle, vaan paistaa taukoamatta heinäkuun loppuun asti. Kesä on täynnä tekemistä ja ikimuistoisia elämyksiä!

Kohteet ja nähtävyydet

Tutustu Inari-Saariselkä matkailualueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Inari-Saariselällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Täällä sinua odottaa aito Lappi.

News