Keväthanget kutsuvat

Vietä unohtumaton Lapin loma keväthangilla

Aurinkoiset keväthanget kutsuvat pohjoisimpaan Lappiin monipuolisten palveluiden äärelle. Kevättalvi on mitä mainiointa ulkoiluaikaa – aurinko lämmittää, valoa riittää pitkälle iltaan ja hanget ovat paksuimmillaan. Matka pohjoisimmassa Lapissa on täynnä odottamattomia kohtaamisia Lapin lumoavan kauniin luonnon ja mielenkiintoisen kulttuurin kanssa.

Keväthankien aktiviteetit

Talven ihmemaassa lumi pöllyää pitkälle kevääseen. Kevättalvi on mitä mainiointa ulkoiluaikaa: päivä on pitkä ja valoisa ja aurinko lämmittää mukavasti.

Pulkkaile Suomen pisimmässä pulkkamäessä, lähde kelkkasafarille tai hiljaiseen luontoon poro- tai koiravaljakkoajelulle. Katso täältä kaikki talviset aktiviteetit.

Aktiviteetteihin

Pitkä ja luminen talvi

Pohjoisen talvi on tunnetusti pitkä ja lumivarma. Lokakuisen ensilumen jälkeen talvi jatkuu mystisenä kaamoksena, jolloin aurinko pysyttelee horisontin alla. Sydäntalvena koetaan kovimmat pakkaset. Kevättalvella aurinko kimmeltää hangella ja lämmittää jo mukavasti. Hanget ovat paksuimmillaan maalis-huhtikuun vaihteessa, jolloin lunta voi olla noin metrin verran.

Talvinen Saariselkä on perinteisesti tunnettu hiihtäjän paratiisina. Latuverkoston rinnalla on reitistöjä niin talvipyöräilyyn, lumikenkäilyyn, kelkkailuun kuin kävelyynkin. Aktiivisen talvipäivän päätteeksi voit ihailla revontulien tanssia taivaalla aina huhtikuun valoisiin öihin saakka.

Tutustu saamelaiseen kulttuuriin

Pohjoisimman Lapin matkailualue sijaitsee saamelaisten kotiseutualueen sydämessä. Täällä pääset tutustumaan elävään saamelaiskulttuuriin paikallisten, saamelaisten matkailuyritysten avulla.

Vieraile saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan ulkomuseoalueella, kulttuurikeskus Sajoksessa ja paikallisilla porotiloilla. Täällä elävät pohjoisen perinteet.

Koe saamelaiskulttuuri

Lappi lautasellasi

Lappilaisessa keittiössä herkutellaan paikallisilla ja puhtailla raaka-aineilla. Poroa, Inarin siikaa, Jäämeren kuningasrapuja ja lähimetsien antimia – herkuttele näillä ja muilla maukkailla mauilla lomallasi!

Olitpa fine dining ravintolassa tai ulkolounaalla pilkkireissun lomassa, voit maistaa puhtaita pohjoisia makuja jokaisella aterialla.

Alueen ravintolat

Ladut ja rinteet avoinna pitkälle kevääseen

Saariselällä lasketellaan vähintään vappuun joka vuosi! Rinteet tarjoavat laskettavaa kahdella tunturilla, Kaunispäällä ja Iisakkipäällä, kaikentasoisille laskijoille ja lautailijoille. Laskettelukeskus on avannut kolme uutta rinnettä tälle kaudelle ja rinnealueella on myös upouusi iso parkki laskettavaksi. Rinneravintolassa voit tankata lisää energiaa laskujen lomassa, takkatulen ääressä istuskellen.

Saariselällä on huollettuja latukilometrejä hurjat 200. Laduilla sivakoidaan yleensä loka-marraskuusta aina toukokuulle asti. Erilaisia hiihtoelämyksiä voi hakea myös latujen ulkopuolelta niin tunturisuksilla kuin vaikka liukulumikenkiä kokeillen. Saariselän talvikaudessa riittää pituutta.

Majoitu mukavasti pohjoisimmassa Lapissa

Monipuolisesta majoitustarjonnasta löytyy sopiva tyyny jokaisen pään alle. Valittavanasi on täyden palvelu hotelleja, tilavia lomahuoneistoja sekä omaa rauhaa tarjoavia mökkejä. Hyödynnä kevätlumien majoitustarjoukset, sillä aurinkohangilla lomailu on usein huomattavasti edullisempaa kuin korkean sesongin aikana, vaikka kevään parhaat kelit ovat maalis-huhtikuussa!

Tekemistä lomallesi

Keväthanget kutsuvat ulkoilemaan! Talvista tekemistä löytyy lomasi jokaiselle päivälle. Keväällä aurinkohanget kantavat etenkin tunturissa, joka mahdollista vauhdikkaat hiihtoretket myös latujen ulkopuolella. Valjakkokoirien, hevosten sekä porojen kyydissä voit nauttia hiljaisesta luonnosta. Moottorikelkkailu ja pilkkiminen ovat erottamaton osa Lapin kevättalvea. Tule nauttimaan kevään parhaista elämyksistä pohjoisimpaan Lappiin.

Uniikkeja tapahtumia

Kaukana Pohjoisessa voit kokea aitoja elämyksiä ainutlaatuisten tapahtumien muodossa. Tapahtumakalenteriin on koottu alueen ajankohtaiset tapahtumat.

Saapuminen ja liikkuminen

Pohjoisimman Lapin keväthangille pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään. Pääset Helsingistä lentäen perille hetkessä. Lentoaika Ivaloon on noin puolitoista tuntia. Pohjoiseen pääset myös autolla, sekä junalla aina Rovaniemelle asti, josta matka jatkuu huolettomasti linja-autolla.

How to get here?

Inari-Saariselkä is far away in the North, yet just a few hours from Southern Finland. You can get to Lapland with multiple ways, and often the trip is an experience in itself.

{{ howToGetHere.title }}

How to get around?

When travelling through the arctic hills, you must remember that distances are quite often long. Be sure to enjoy the views while making your way from a destination to another.

From
to

Distance

  • By car {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • By bicycle {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}

Alueen matkakohteet ja kylät

Tutustu pohjoisimman Lapin alueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Täällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Täällä sinua odottaa aito Lappi.