Kesä Lapissa on todella ainutlaatuinen kokemus. Noin neljän kuukauden ajan lämpötila pysyy kesäisissä lukemissa, vaikka todellisia helleaaltoja on vähän. Lappi tarjoaa matkailijalle mahdollisuuden nauttia aidosta, raikkaasta pohjoisen kesästä. Lapin kesä yöttömine öineen on kokemisen arvoinen. Kesän ja ulkoilun ystävien kohde kulttuurin maustamana.

Keskiyön aurinko on yhtä ihmeellinen luonnonilmiö kuin revontulet 

Aurinko, joka ei koskaan laske, on ihmeellinen kokemus. Keskiyön aurinko toivottaa vierailijat tervetulleiksi valon maahan. Saariselän korkeudella yötön yö alkaa toukokuun puolivälissä ja kestää heinäkuun lopulle. Aurinko ei laske koskaan kahteen ja puoleen kuukauteen. Yöllä valo on pehmeää ja kullankeltaista. Vesistöt ovat rauhallisia ja hiljaisuus hemmottelee paikalla olijaa.

Perheiden kesäkohde

Vaellus on koko perheen harrastus ja perheille sopivia reittejä löytyy ympäri matkailualuetta. Reitit ovat ympyräreittejä metsien ja tunturien välillä tai reittejä eri etappien välillä. Monien reittien varrella on mielenkiintoisia infotauluja, jotka kertovat ympärillä olevasta luonnosta ja historiasta. Nämä taulut lisäävät myös lasten innostusta ja opettavat heitä arvokkaasta luonnostamme ja sen merkityksestä alueellemme.

Suomen pohjoisimmalla road tripillä on paljon tarjottavaa koko perheelle. Jäämeri on vain lyhyen matkan päässä EU:n pohjoisimmasta kylästä Nuorgamista ja kukapa ei haluaisi upottaa varpaitaan meriveteen ja hengittää syvään suolaista meri-ilmaa. Kauempana aallot iskevät rantaan rajusti näyttävinä tyrskyinä.

Kultakulttuuri on vahva osa pohjoisinta Lappia ja Inari-Saariselän seudulla pääset tutustumaan kullanhuuhdontaan ja sen historiaan. Voit vierailla Kultamuseossa ja kurkistaa Prospektorin kultakaivoksen kuiluun. Voit tehdä kulta aiheisen matkan Lemmenjoelle, jossa hedelmälliset maat antavat vehreälle laaksolle ainutlaatuisen kasvillisuuden. Maisemat matkalla ja perillä ovat upeat ja näet alueen korkeimman tunturin nimeltään Joenkielinen. Jokiveneristeilyt vievät sinut syvälle kansallispuistoon ja antavat sinulle käsityksen alueen elinvoimaisesta kultakulttuurista. Lemmenjoella voit vierailla myös mahtavassa vesiputouksella nimeltä Ravadas.

Tutkailijan paratiisi

Laaja valikoima elämyksiä antaa jokaiselle seikkailijalle mahdollisuuden rakentaa haluamansa loma. Kansallispuistoissa ja erämaa-alueilla pääset vaikeammille reiteille ja voit helposti suunnitella yön vaellusretkiä. Pyöräilemällä pystyt kattamaan paljon aluetta lyhyemmässä ajassa, joten tämä aktiviteetti antaa sinulle mahdollisuuden mennä pidemmälle kansallispuistoon.

Lähde matkalle seutumme halki ja löydä todellinen luontosi vanhoista männyistä, harvinaisten tunturikoivujen rungoilta, ikuisesta jäästä Inarijärven luolassa, mahtavien koskien voimasta tai tunturin laelta, missä ei ole muuta kuin raitista ilmaa ja tunturituulta hiuksissasi.

Saatavilla olevia aktiviteetteja useiden muiden lisäksi ovat avotunturipyöräily tuttavallisesti OFB, vaellusretket ja esimerkiksi melontaretket. Tutustu kaikkiin kesäaktiviteetteihin täällä ja löydät ehkä jotain uuttakin kokeiltavaksi.

Luontonautiskelijan matkakohde

Riippumatta siitä pidätkö vauhdikkaasta urheilusta tai rennosta kulusta luonnon keskellä, tai eläinten touhujen seuraamisesta, pohjoisin Lappi on sinun kohteesi. Kuuntele onkesi siiman lentoa joen rannalla auringon laskun aikaan, kalan maikkumista tyynellä lammella tai ihaile järvimaisemaa risteilyllä. Matkailualueelta löytyy loputtomasti reittejä helppoon kulkuun luonnon keskellä. Siidan ulkomuseoalue vie läpi historian, jossa pääset tutustumaan saamelaiseen kulttuuriin. Siida avautui täysin uudistettuna kesäkuun ensimmäisenä päivänä 2022. Kultakulttuuri tuo oman hohtavan näkymänsä elämyksiin ja maailman ainoa kansainvälinen kultamuseo tarjoaa lisätietoa kultahistoriasta ja luonnossa on paljon nähtävää, kultahistorian merkeissä.

Entä saunan ja hyvän ruoan yhdistelmä? Alueen majoitusvalikoimasta monet toimijat tarjoavat mahdollisuuden saunakokemukseen. Paikallisista raaka-aineista valmistettu ateria antaa päivälle arvokkaan lopun.

Paikka, jossa kokea aito Lappi

Jos jossain pääset kokemaan aitoa paikallista elämää ja hengittämään raikasta tunturi-ilmaa, se on täällä pohjoisimmassa Lapissa. Löydä aito Lappi ja tutustu rikkaaseen paikalliskulttuuriin. Voit tutustua saamelaiseen kulttuuriin ja kultakulttuuriin sekä luontokulttuuriin. Luonto on alueella ainutlaatuinen ja luonnon kanssa pääset kosketuksiin niin opastetuilla kierroksilla kuin omatoimisestikin. Tapaat paikallisia ihmisiä, ketkä voivat kertoa sinulle tarinoita arjesta tässä erityisessä paikassa, jota saamme kutsua kodiksi.

Ajankohtaista