Vuonna 2024 Utsjoella järjestetään viidennen kerran suosittu Kaldoaivi Ultra Trail -tapahtuma, joka on maailman pohjoisin ultrajuoksukilpailu polkujuoksijoille ja maastopyöräilijöille. Tämä vaativa kestävyyskilpailu on alusta lähtien houkutellut tuhansia urheilijoita Kaldoaivin koskemattomalle erämaa-alueelle Pohjois-Lappiin. Tapahtuman suosio on kasvussa, ja osallistujia saapuu kisaan yhä useammin Pohjoismaista ja kauempaa, kuten Espanjasta, Belgiasta ja Kreikasta.

 

Seuraava Kaldoaivi Ultra Trail järjestetään 26.27. heinäkuuta 2024, ja ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Hinnat alkavat 59 eurosta. Tarjolla on matkoja 12 kilometrin “Nuorgamin maisemakierroksesta” aina tiukkaan 85 kilometriin asti. Tarjolla on jopa 142 km:n pituinen “Trailrun double”, jossa on 1 950 metrin nousu. Maastopyöräilijät voivat valita eri sarjoista, jotka alkavat 57 kilometristä. Kaksinkertaisessa MTB-sarjassa kilpailijat ajavat perjantaina ja lauantaina 215 kilometriä 3 300 metrin nousulla.

 

Kilpailijat ovat kuvailleet Kaldoaivi Ultra Trail -reittiä todelliseksi seikkailuksi, ja järjestäjät varoittavat osallistujia Suomen rajaseudun karusta ja haastavasta erämaasta. Maastopyöräilyn ja polkujuoksun maastoreitit ovat ainutlaatuisia: kilpailijat ylittävät erämaan suurimmat tunturit, nopeasti virtaavat vesistöt ja suot ohittaen samalla satumaisia koivikoita. Maaliin saapuvia odottaa virvokkeet ja lämmin sauna! 

 

Kilpailun perustaja Simo Kurkon mukaan Kaldoaivi Ultra Trail -kilpailun tärkeimpiä arvoja ovat ainutlaatuisen ympäristön kunnioittaminen, huippuluokan luontoelämys sekä toimivan ja turvallisen tapahtuman varmistaminen. Osallistu ainutlaatuiseen Kaldoaivi Ultra Trail -viikonloppuun!

 

Lue lisää osoitteessa www.kaldoaivi.fi. Seuraa Kaldoaivi Ultra Trailia Facebookissa ja Instagramissa. Ilmoittautuminen on nyt käynnissä!

Event information

Date

26.7.2024 - 27.7.2024

Time

Koko päivä

These activities might interest you

News