Revontuliretket

Ohjatut revontuliretket Inari-Saariselällä

Edes kerran elämässään on nähtävä revontulien tuhansien värilieskojen näytelmä Lapin tummalla taivaalla. Kansanperinteen mukaan revontulet syntyvät tulirepojen kylkien iskiessä puihin tai hännän hipaistessa lumihankeen. Revontulia esiintyy magneettisen pohjoisnavan ympärillä suurella kehällä, joka kulkee juuri Inari-Saariselkä alueen yllä. Tämän vuoksi revontulia näkee lähes taatusti selkeällä säällä ja pimeinä iltoina Inarissa, Sariselällä ja Utsjoella. Aina taivas ei täyty värikkäistä leimahduksista, mutta hyvällä tuurilla pääsee ihastelemaan myös hailakampia taivaan valoja. Revontulet esiintyvät taivaalla ympäri vuoden, mutta vasta elokuussa taivas on tarpeeksi pimeä nähdäksemme niitä. Katseluun otollisinta aikaa on koko syksy ja talvi aina huhtikuuhun saakka.

Varmin tapa päästä nauttimaan taivaan loimusta on osallistua opastetulle revontuliretkelle sillä oppaat tietävät parhaat paikat revontulien katseluun ja seuraavat niin sää- kuin revontuliennusteita. Revontuliretkellä opit paljon revontulista ja voit oppia kuvaamaan revontulia.

Tuntureiden taikaa, kultamaiden lumoa ja arktista kulttuuria

Inari-Saariselkä on kaukana pohjoisessa, missä sinua ympäröi arktinen luonto ja saamelainen kulttuuri. Kahdeksan vuodenaikaa tarjoavat mahdollisuuksia nauttia Pohjois-Lapin luonnosta ja kulttuurista hyvin monella tavalla, ympäri vuoden. Tarjoamme aidot olosuhteet nauttia lomastasi.  

Katso täältä kaikki aktiviteetit ja elämykset mitä Inari-Saariselkä tarjoaa! Voit selata alueen palvelutarjontaa vuodenaikojen tai matkakohteesi mukaan, tai tutkia juuri sinua kiinnostavia elämyksiä. Täältä löydät aidon Lapin.