Syysloma Lapissa

Vietä syysloma pohjoisimmassa Lapissa

Syysloma pohjoisimmassa Lapissa tarjoaa luonnosta nauttimista, paikallista kulttuuria ja revontulien loimua. Kirpeät syyspäivät houkuttelevat liikkumaan ja yöllä voit todistaa revontulien tanssia taivaalla. Nauti myöhäisestä syksystä perheen tai ystävien kesken huolettomasti hotelli- tai mökkilomalla.

mountain biking in nuorgam & utsjoki

Syksyiset aktiviteetit

Syyslomalla maastoon pääsee mm. patikoiden, ratsastaen ja pyörällä. Värikylläisin ruska nähdään usein syyskuussa, mutta maaruska voi jatkua säästä riippuen pitkäänkin. Ensilumi sataa yleensä syys-lokakuun aikana. Järvet jäätyvät hiljalleen ja luonto valmistautuu tulevaan talveen.

Koskaan ei voi tietää onko syyslomalla lumi maassa, ja parhaassa tapauksessa yhden loman aikana pääsee nauttimaan useammasta vuodenajasta! Katso täältä mitä kaikkea voit puuhata pohjoisimmassa Lapissa syyslomalla.

Aktiviteetit
northern lights at Paatsjoki bridge

Revontulikausi parhaimmillaan

Syysloma on otollista aikaa nähdä revontulia. Revontulikausi alkaa jo elokuun lopussa ja jatkuu läpi talven huhtikuun alkuun saakka. Syksyllä revontulet heijastuvat järvien ja jokien pinnasta tarjoten toisenlaisen näkymän taivaan väriloistoon.

Vuoden kierrossa on kaksi erityistä ajankohtaa, jolloin maapallon asento on erityisen otollisessa asennossa revontulien osumiselle maan magneettikentään. Toinen aika niistä on syystalvella lokakuusta-marraskuun loppuun. Revontulia voi ihastella opastetuilla retkillä tai omatoimisesti vaikka lähiluontopolulla.

Koe revontulet

Vaellus ja patikointi

Pohjoisimmasta Lapista löydät maamme kaksi suurinta kansallispuistoa – Urho Kekkosen kansallispuiston ja Lemmenjoen kansallispuiston. Kevon luonnonpuisto on upeine kanjoneineen yksi maamme jylhimpiä retkeilykohteita.

Inarin ja Utsjoen alueella sijaitsee puolet Suomen kahdestatoista erämaa-alueista – Hammastunturi, Kaldoaivi, Paistunturi, Muotkatunturi, Tsarmitunturi and Vätsäri. Inarin retkeilyalueella on useita merkittyjä reittejä ja mielenkiiintoisia nähtävyyksiä kuten Jäniskoski, Otsamotunturi ja Pielpajärven erämaakirkko.

Kansallis- ja luonnonpuistot

Lomaile aidon saamelaiskulttuurin keskellä

Tutustu saamelaiskulttuuriin ja nykypäivän saamelaiseen elämänmenoon pohjoisimman Lapin alueella. Inaria pidetään Suomen saamelaisuuden keskuksena ja Utsjoella olet Suomen ainoassa saamelaisenemmistöisessä kunnassa.

Pohjoisimman Lapin matkailualue sijaitsee saamelaisten kotiseutualueen sydämessä. Täällä pääset tutustumaan elävään saamelaiskulttuuriin paikallisten, saamelaisten matkailuyritysten kanssa.

Saamelaiskulttuuri
talvinen tie tunturissa

Koe monta kohdetta

Tutustu pohjoisimman Lapin alueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Täällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Pohjois-Lapissa matkailijaa odottavat lappilaiset kulttuurikohteet sekä vertaansa vailla olevat luontonähtävyydet.

Pohjoisimman Lapin alueella majoituskohteet sijaitsevat aina lähellä luontoa, ja useat niistä vieläpä lähellä kansallispuistoja, järviä ja erämaa-alueita.

Tutustu kohteisiin ja nähtävyyksiin

Nauti tasokkaista palveluista

Pohjoisimman Lapin alueella majoitut mukavasti, herkuttelet lappilaisella lähiruoalla ja vietät päivät uusien elämysten parissa. Täällä voit majoittua vaikka lasikattoisessa iglussa ja nauti revontulten loimusta ja luonnon läheisuudestä mukavasti sisältä käsin! Tutustu alueen monipuolisiin palveluihin alta!

Syysloma täynnä elämyksiä

Muista hemmotella itseäsi ja läheisiäsi lomalla! Voit viettää aktiivista luontopäivää tai hiljentyä nuotion äärelle – vietä lomasi juuri niin kuin haluat. Pohjoisimmassa Lapissa koet voimaannuttavia kokemuksia ja unohtumattomia elämyksiä. Katso täältä esimerkkejä mitä tehdä lomallasi.

Saapuminen ja liikkuminen

Pohjoisin Lappi on vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Pohjois-Lappiin pääsee useilla eri tavoilla – lentäen Ivaloon, omalla tai vuokra-autolla tai junalla Rovaniemelle josta on jatkoyhteys linja-autolla alueelle. Usein jo itse matkanteko pohjoiseen on elämys.

How to get here?

Inari-Saariselkä is far away in the North, yet just a few hours from Southern Finland. You can get to Lapland with multiple ways, and often the trip is an experience in itself.

{{ howToGetHere.title }}

How to get around?

When travelling through the arctic hills, you must remember that distances are quite often long. Be sure to enjoy the views while making your way from a destination to another.

From
to

Distance

  • By car {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • By bicycle {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}

Tutustu pohjoisimman Lapin matkakohteisiin

Tutustu alueen eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Täällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Täällä sinua odottaa aito Lappi.

Maaginen keskiyön aurinko paistaa läpi intensiivisen kesän. Syksyllä luonnossa kulkijaa hemmottelee värikylläinen ruska ja pian alkavat revontulet tanssia taivaalla. Mystinen kaamos tekee tuloaan, aloittaen pitkän lumisen talvikauden. Täältä löytyy aito Lappi.