Revontulet

Revontulet Lappi, heijastuma järvestä, kuva: Rayann Elzein

Mystiset revontulet

Revontulia esiintyy magneettisen pohjoisnavan ympärillä suurella kehällä, joka kulkee juuri Inari-Saariselkä alueen yllä. Tämän vuoksi revontulia näkee lähes taatusti selkeällä säällä ja pimeinä iltoina Inarissa, Sariselällä ja Utsjoella.
Kansanperinteen mukaan revontulet syntyvät tulirepojen kylkien iskiessä puihin tai hännän hipaistessa lumihankeen.

Aina taivas ei täyty värikkäistä leimahduksista, mutta hyvällä tuurilla pääsee ihastelemaan myös hailakampia taivaan valoja. Revontulet esiintyvät taivaalla ympäri vuoden, mutta vasta elokuussa taivas on tarpeeksi pimeä nähdäksemme niitä. Katseluun otollisinta aikaa on koko syksy ja talvi aina huhtikuuhun saakka.

Revontulet, Lappi, ihmisiä lumisella tiellä

Ohjatut revontuliretket pohjoisimmassa Lapissa

Varmin tapa päästä nauttimaan taivaan loimusta on osallistua opastetulle revontuliretkelle. Oppaat tietävät parhaat paikat revontulien katseluun ja seuraavat niin sää- kuin revontuliennusteita. Revontuliretkellä opit paljon revontulista ja voit myös oppia kuvaamaan niitä.

Näiltä retkiltä voi saada mukaasi hienoja kuvia revontulista ja jopa oman kuvan revontulitaustalla. Miten hieno muisto se onkaan matkasta kauas pohjoiseen.

Revontuliretket
aurora hut

Nauti reposten tanssista sänkysi yllä

Oletko koskaan harkinnut majoitusvaihtoehtoa, joka on jo itsessään unohtumaton elämys? Majoitu lasikattoisessa iglussa tai panoramaikkunaisessa mökissä tähtitaivaan alla, ja nauti revontulten loimusta ja luonnon läheisyydestä mukavasti sisältä käsin.

Iglu majoituksen suuret ikkunat, joista on täydellinen näkymä ympärille, tuovat luonnon lähellesi mukavuudesta tinkimättä. Pohjoisimman Lapin alueelta löydät lukuisia iglu majoitusvaihtoehtoja.

Iglu majoitukset

Ruska ja revontulet loimuavat Lapin syksyssä

Syksyllä luonnossa kulkijaa hemmottelee värikylläinen ruska, joka ajoittuu syyskuuhun. Aurinkoisen kirpeät syyspäivät houkuttelevat liikkumaan ja pimeän tullet voit todistaa revontulien tanssia taivaalla.

Syksy on luonnossa liikkujan parasta aikaa, ja silloin luonto tarjoaa myös antimiaan kerättäväksi. Katso täältä mitä kaikkea voit puuhata pohjoisimmassa Lapissa syksyllä.

Syksyn elämyksiä

Talviaktiviteetteja joka lähtöön

Pohjoisen talvi alkaa mystisellä kaamoksella, jolloin aurinko pysyttelee horisontin takana. Kaamos on loistavaa aikaa revontulien katseluun ja talvisiin aktiviteetteihin. Talven ihmemaassa lumi pöllyää pitkälle kevääseen. Kevättalvi on mitä mainiointa ulkoiluaikaa: aurinko lämmittää ja valoa riittää pitkälle iltaan.

Laskettele Saariselällä, lähde kelkkasafarille tai hiljaiseen luontoon poro- tai koiravaljakkoajelulle. Aktiivisen talvipäivän päätteeksi voit ihailla taivaan tulia!

Talven ihmemaahan

Lomaile aidon saamelaiskulttuurin keskellä

Tutustu saamelaiskulttuuriin ja nykypäivän saamelaiseen elämänmenoon alueellamme. Suomen saamelaisuuden keskuksessa, Inarissa, sijaitsevat mm. Saamelaiskäräjät, Saamelaismuseo Siida sekä Saamelaiskulttuurikeskus Sajos. Utsjoella olet Suomen ainoassa saamelaisenemmistöisessä kunnassa.

Inari-Saariselkä matkailualue sijaitsee saamelaisten kotiseutualueen sydämessä. Täällä pääset tutustumaan elävään saamelaiskulttuuriin paikallisten, saamelaisten matkailuyritysten avulla.

Saamelainen kulttuuri

Majoitusta jokaiselle budjetille

Inari-Saariselän alueelta löydät juuri matkasi tarkoitukseen sopivan majoituksen, halusitpa sitten nauttia hiljaisuudesta luonnon keskellä tai majoittua palveluiden parissa.

Alueelta löytyy korkeatasoisten lomamökkien sekä hotellimajoituksen lisäksi runsaasti vaihtoehtoja moneen makuun, leirintäalueista erämaakämppiin. Voit myös majoittua eksoottisessa lasi-iglussa tai panoraamaikkunoin varustetussa lomamökissä.

Tutustu majoituksiin

Maista pohjoisen aitoja makuja

Syöminen ei ole merkityksetöntä hemmottelua Lapin loman aikana, päinvastoin! Lappilaisessa keittiössä liha tulee usein alueen poronhoitajilta. Kala on peräisin Inarin alueen kirkkaista vesistä ja lähellä olevasta Jäämerestä. Marjat, sienet ja villiyrtit poimitaan läheisistä metsistä.

Olitpa fine dining ravintolassa tai ulkolounaalla pillkireissun lomassa, voit maistaa puhtaita pohjoisia makuja jokaisella aterialla.

Lappilaisia makuja

How to get here?

Inari-Saariselkä is far away in the North, yet just a few hours from Southern Finland. You can get to Lapland with multiple ways, and often the trip is an experience in itself.

{{ howToGetHere.title }}

How to get around?

When travelling through the arctic hills, you must remember that distances are quite often long. Be sure to enjoy the views while making your way from a destination to another.

From
to

Distance

  • By car {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • By bicycle {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}