Kaamos

Kaamoksen aikaan pohjoisimman Lapin matkailualue on kaikkea muuta kuin synkkä ja harmaa. Kaamos on täynnä elämyksiä ja hyvinvointia kaikille. Tutustu Kaamoksen elämyksiin ja koe sen lumo!

Taivaalle piirtyy jokainen pastellinsävy aamun koitteessa ja valon taas vähentyessä voimakkaat sävyt valtaavat taivaanrannan. Kaamoksen aika on yksi vuoden upeimmista ja jokainen Lapissa kaamoksen aikaan vieraillut muistaa varmasti upeat kirpeän kylmät aamut ja kaikki ympäröivän luonnon ennennäkemättömät värisävyt.

Revontulia Inarissa

Mystiset revontulet

Kaamoksen aikaan taivaalla tanssivat revontulet. Revontulien väriloistoa on parasta seurata valosaasteettomasta paikasta jolloin ne näkyvät erityisen kirkkaina.
Erilaiset violetin ja punaisen sävyt kuuluvat yhtä lailla revontuliin kuin vihreän sävyt, vaikka ovatkin harvinaisempia. Kirkkaina pakkasöinä revontulet näkyvät paremmin, sillä usein taivaalla saattaa olla pientä pilven hattaraa, vaikka ei siltä vaikuttaisikaan.
Linnunrata ja lukemattomat tähdet valaisevat yöllä kulkijaa erämaassa ja valoa riittää hyvin.

Aktiviteeteissa myös opastettuja revontuliretkiä

Kaamostaivaan värejä

Kaamoksen aikaan valoisan aika on lyhyt, mutta sitäkin kauniimpi. Auringon pyrkiessä näyttämään valoaan horisontin yli taivas värjäytyy mitä hienoimpiin pastellisävyihin. Koko luonto hehkuu värien loisteessa sinisten hetkien välillä. Kaamoksen sävyjä pääsee näkemään missä tahansa. Kaikkialla missä pilviverho ei ole liian paksu voi tarkkailla eri oranssin ja vaaleanpunaisen sävyjä horisontissa. Mitä lähemmäksi auringon nousu horisontin ylle tulee, sitä voimakkaampia sävyt ovat, taittaen syvän keltaiseen.

Talvinen matka Lappiin

Takkatulen loisteessa viltin alla

Kaamoksen ominaisuuksiin kuuluu paukkupakkaset. Illalla taivas kirkastuu ja tähdet loistavat kirkkaasti ja taivaalle ilmestyy häivähdys vihreätä. Pakkanen kirii, mutta onneksi voi rauhassa istua takkatulen ääressä viltin alla. Tulen leikkiä unohtuu katselemaan pitkäksi toviksi ja murheet unohtuvat pihkan poksuessa mäntyhalkojen syistä. Ulkona on täysin hiljaista, linnut eivät viserrä eikä muitakaan ääniä kuulu. Kovalla pakkasella harvoin tuulee ja tuntuu kuin ilma olisi täysin paikallaan. Päivän ulkoilujen jälkeen poskipäillä kuumottaa tulen lämpö.

Majoitusvaihtoehtoja alueella

Tutustu kohteisiin

Inspiroidu aidosta Lapista