Inarijärvi on Suomen kolmanneksi suurin järvi ja sitä kutsutaan myös saamenmereksi. Järven kiviset ja jyrkät rannat sekä tuhannet saaret ovat vielä suurimmaksi osaksi rakentamatta, kuten myös järveen laskevat vesistöt, minkä johdosta järven vesi on puhdasta ja jopa juotavaa. Järven syvimmät kohdat ulottuvat melkein 100m syvyyteen saakka, vaikkakin pääasiassa järvi on melko matala.

Meidän veneretkemme suuntautuu Korkia-Mauran saarelle, jossa vietämme tauon. Saarella on mahdollisuus käydä luolassa, jossa viielänä kesänä luolan pohjalla oleva jääpeite saattaa pysyä sulamatta! Tauon aikana paistetaan tulilla makkaraa ja juodaan kahvit. Tauon jälkeen palataan Veskoniemen satamaan. 

Know before you go

  • Inarijärvi on iso ja tuulisella säällä aallokko saattaa kasvaa isoksi, pidätämme oikeuden perua retki sääolosuhteiden takia.
  • Ilmoitathan turvallisuussyistä mikäli sairastatte jotain, mikä saattaa vaikuttaa toimintakykyynne retken aikana (astma, diapetes tai epilepsia) tai teillä on ruoka-aineallergia tai ruokavalio mitä noudatatte. Muistathan tuoda tarvittavat lääkkeesi mukananne. 
  • Mikäli retken ajankohta ei sovi matkasuunnitelmiinne, otathan yhteyttä, jotta voimme sopia ajankohdan. 

What do I need to bring?

  • sään mukainen ulkoiluvaatetus
  • aurinkolasit ja aurinkosuoja mikäli tarvetta

Information

Duration

3 tuntia

Booking in advance

2 päivää

Difficulty

Helppo

Location

Inari
Saariselkä

Book now

Please accept marketing and statistic cookies to enable booking.

Contact the company

Not exactly what you’re looking for? Contact the company for special requests and larger groups!

Contact now