Niin paljon tapahtumia tulossa tälle keväälle pohjoisimmassa Lapissa. Tammikuun päätapahtumat ovat Kaamosjazzit ja Skábmagovat elokuvafestivaali. Seuraavassa niistä tarkemmin.

Kaamosjazz festivaali 19.-22.1.2023

Maailman pimein jazzfestivaali juhlii 40. vuottaan Saariselällä. Jazzfestivaaleilla Suomen eturivin muusikot soittavat jazzin muotoja rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.

Liput täältä

Skábmagovat elokuvafestivaali 26.-29.1.2023

Skábmagovat järjestetään 26.-29.1.2023 Inarissa ja onlinessa 29.1.-6.2.2023. Festivaali tarjoaa areenan alkuperäiskansojen elokuville, unohtumattomia elokuvaelämyksiä moneen makuun sekä luontevan kohtaamispaikan erilaisille kulttuureille.
Festivaalilla pääsee näkemään ainutlaatuisia esityksiä koko viikonlopun ajan aamusta iltaan Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa, Saamelaismuseo Siidassa ja lumiteatterissa keskellä Saamenmaan kaamosta. Näiden lisäksi elämyksiä tarjoavat oheistapahtumat, kuten keskustelutilaisuudet.
Festivaalilla esitetään alkuperäiskansojen ja erityisesti saamelaisten tekijöiden elokuvia. Tämä vuonna teemana on vahvat naiset.
Liput täältä!

LISÄÄ TAPAHTUMIA TULOSSA!

Älä huoli jos et ehdi mukaan tammikuun tapahtumiin. Kevään saapuessa, meillä on sinulle jännittäviä uutisia. Hiihdon SM-kisat käydään Inarissa maaliskuun lopussa. Tule mukaan tähän innostavaan urheilutapahtumaan kanssamme jakamaan intohimomme hiihtoa kohtaan.

Sen jälkeen meillä on kuitenkin jotain paljon ainutlaatuisempaa tulossa. Porokilpailujen kuninkuusajot ajetaan Inarissa vain viikko hiihtokisojen jälkeen. Tämä laji on yhtä vauhdikas ja tapahtuu Inarijärven jäällä. Tämä tapahtuma on meille paikallisille kevään kohokohta, monet myyvät paikallisia tuotteita ja tunnelma on iloinen. Tule katsomaan kisoja ja juhlimaan voittajaa.

News