Tiedotetta päivitetään palveluiden osalta – katso alta.

Saariselän kauppakeskus Kuukkeli tuhoutui viime yönä tulipalossa. Inari-Saariselkä Matkailu ja Inarin kunta etsivät parhaillaan K-market Kuukkelin kauppiaan Antero Ylävaaran kanssa väliaikaisia tiloja Kuukkelille, jotta Kuukkelin tärkeät palvelut matkailijoille ja paikallisille jatkuvat niin pian kuin ikinä mahdollista.

Tulipalo koskee vain kauppakeskusta, ei majoituskohteita. Majoitustoiminta jatkuu normaalisti. Majoituksen respa löytyy toistaiseksi Honkapolku 6, Keilahallia vastapäätä. Maanantaina 21.2. check-in alkaa klo 16:00.

Tällä hetkellä K-Supermarket Ivalo toimittaa elintarvikkeita Saariselän alueelle kotiinkuljetuksella. Lisäksi alueella on paljon ravintola- ja välinevuokraamotoimintaa ja Nesteen huoltoaseman minimarket, joista matkailijat saavat välttämättömät tarvikkeet. Neste laajentaa myös tuotevalikoimaansa tilanteen johdosta pikaisesti.

“Olemme kaikki alueen toimijat todella pahoillamme Kuukkelin tilojen tuhoutumisesta. Antero Ylävaara on alueemme kantava voima ja uranuurtaja. Teemme nyt alueen kunnan kanssa kaikkemme, jotta pystymme tarjoamaan väistötilat Kuukkelille niin pian kuin ikinä mahdollista. Haluaisin korostaa, että alueen yrittäjät pystyvät yhä tarjoamaan matkailijoille kaikki tarvittavat palvelut. Hiihtolomaviikot ovat alueellemme äärimäisen tärkeät ja vaikeiden korona-vuosien jälkeen tarvitsemme nyt kotimaan matkailua enemmän kuin koskaan. Alueen kunnat ja yrittäjät ovat tehneet valtavasti töitä, jotta hiihtolomalaiset voivat nauttia ainutlaatuisesta alueestamme ja toivon todella, että kukaan ei peru matkaansa alueellemme valitettavan tapauksen johdosta. Matkailu ja palvelut jatkuvat ja yhteistyöllä pystymme paikkaamaan Kuukkelin jättämän ison aukon kunnes Kuukkeli taas kukoistaa pian”, kertoo Inari-Saariselkä Matkailun markkinointijohtaja Hanna Kouri.

PÄIVITTYVÄÄ TIETOA PALVELUISTA

Päivittäistavaroiden kuljetus Saariselällä

K-Supermarket Ivalon ja S-market Ivalon verkkokaupasta voi tilata päivittäistavaroita ja kuljetus hoituu loma- tai kotiosoitteeseen Saariselällä.

R-Kioski Saariselkä – Hotelli Holiday Club

R-kioski on laajentanut valikoimaansa ke 23.2. lukien ja nyt löytyy evästuotteita, kahvia, jugurtteja yms. reilummasti hyllyistä.Palvelu on auki 24/7.

Apteekki

Ivalon apteekin palvelupiste palvelee Inarin kunnan kirjastoautossa, joka kulkee Saariselälle keskiviikkoisin (aikataulu kirjastoauton sivuilla). Valikoimaa laajennetaan hieman, jotta se vastaa paremmin Kuukkelissa olleen pisteen valikoimaa. Kirjastoautoon voi myös tilata tuotteita ja reseptilääkkeitä verkkoapteekkin kautta osoitteesta www.iapteekki.fi.

Asiointiyhteydet bussilla Saariselältä Ivaloon keskustaan ja takaisin maanantaista – perjantaihin:

Meno Saariselältä Ivaloon:
Onnibus FLEX:


12:05 Htl Riekonlinna – 12:10 Santa´s hotel
Tunturi – 12:14 Holiday Club – 12:45 Ivalo
MH/keskusta, hinta: 8,80 €


Paluu Ivalosta Saariselälle
Eskelisen Lapin Linjat:
13:15 Ivalo MH – n.13:42 Saariselkä,
hinta: 8,20 €


14:22 Ivalo MH – n.15:03 Saariselkä,
hinta: 8,20 € (ei ajeta vkolla 10)


Liput voi ostaa netistä www.matkahuolto.fi tai suoraan linja-autoista. Maksuna käy käteinen ja yleiset pankki- ja luottokortit.

TAKSIPALVELUT

Saariselällä taksipalvelujen yhteystietoja mm. Taksi Briitta Pajari, Pajarin Taksi ja Katajamaan Taksi

Ajankohtaista