Pääsiäinen

Pääsiäisenä hanget hohtavat kevään auringossa ja tarjoavat upeita mahdollisuuksia!

Pääsiäinen tuo tullessaan useita tapahtumia ja aktiviteetteja pohjoisimman Lapin alueella. Täältä löydät paljon lumisia aktiviteetteja ja paljon vaihtoehtoja pääsiäisen viettoon ja lisäksi useita tarjouksia, joita voit hyödyntää pääsiäisen aikaan. Tervetuloa aurinkohangille pääsiäisen viettoon!

Aktiivisen liikkujan pääsiäinen

Pääsiäisen aikaan hiihtoladut ovat parhaassa kunnossa ja hiihtäessä voi kuulla kevään saapuvan lintujen laulussa ja purojen solinassa. Päälle saa pukea kevyesti ja nauttia auringon lämmöstä kasvoilla. Ladulle onkin tärkeää varustautua aurinkolasien kanssa lumesta heijastuvan kirkkauden vuoksi.

Laskettelurinteet ovat yhtä lailla mahtavassa kunnossa ja laskea voi aurinkoisella säällä kevyemmässä varustuksessa. Laskettelun lomassa voi pysähtyä rinteen reunaan ihailemaan maisemia Urho Kekkosen kansallispuistoon tai napata kuva tunturin huipulle sijoitetussa kehyksessä.

Talvipyöräilijän unelmakeli odottaa pääsiäisenä laajan reitistön kera. Polkea voi jokaiseen ilmansuuntaan ja piipahtaa kahville tauon aikana. Pääsiäisen tienoilla hankikanto antaa uusia mahdollisuuksia talvipyöräilijälle kokea reitistön ulkopuolinen seikkailu.

Perhepääsiäinen

Lasten riemua lumihangessa on hauska katsella ja välillä on hyvä päästää myös oma sisäinen lapsi leikkeihin mukaan. Perhepääsiäinen pitää sisällään useita aurinkoisia aktiviteetteja.

Lapsille innostavaa ja mielenkiintoista tekemistä löytyy alueelta paljon pääsiäisteemalla. Hiihtäen, lasketellen ja poluilla tutkiskellen pääsee kosketuksiin luonnon kanssa ja voi nähdä sen heräävän talven jäljiltä. Lumiukkojen ja -veistosten teko on mahdollista jälleen suvisäällä. Lämpöisessä auringonpaisteessa on mukava juoda kaakaota vaahtokarkeilla.

Nautiskelijan Pääsiäinen

Lomalla saa ottaa rennosti ja ladata akkuja loppukevääseen. Pohjoisimman Lapin matkailualue tarjoaa upeat puitteet nauttia keväästä luonnon keskellä. Tutustu paikalliskulttuuriin tai vieraile kylien puodeissa. Nautiskella kannattaa myös pilkkiavannon reunalla auringonpaisteessa samalla jännäten kalan nykyä. Seuraa lumen sulamista ja avautuvan veden ääntä samalla kun linnut laulavat kevään lauluja puiden oksilla.

Matka kaukana pohjoisessa on seikkailu täynnä odottamattomia kohtaamisia Lapin luomoavan kauniin luonnon ja mielenkiintoisen kulttuurin kanssa. Alta löydät inspiroivia aiheita, tietoa alueesta ja syitä vierailla pohjoisimmassa Lapissa.

Tutustu alueen matkakohteisiin

Tutustu pohjoisimman Lapin eläväisiin kyliin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Täällä koet tuntureiden taikaa, elät kultamaiden lumoa ja kosketat arktista kulttuuria. Täällä sinua odottaa aito Lappi.

Saapuminen ja liikkuminen

Pohjoisin Lappi vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Tänne pääsee useilla eri tavoilla – lentäen Ivaloon, omalla tai vuokra-autolla tai junalla Rovaniemelle josta on jatkoyhteys linja-autolla alueelle. Usein jo itse matkanteko pohjoiseen on elämys.

How to get here?

Inari-Saariselkä is far away in the North, yet just a few hours from Southern Finland. You can get to Lapland with multiple ways, and often the trip is an experience in itself.

{{ howToGetHere.title }}

How to get around?

When travelling through the arctic hills, you must remember that distances are quite often long. Be sure to enjoy the views while making your way from a destination to another.

From
to

Distance

  • By car {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • By bicycle {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}