Kartat

Pohjoisimman Lapin matkailualueen kartat koottuna yhdessä paikassa. Alta löytyy useita karttoja alueelle.

Kansallispuistojen kartat sisältävät paljon reittejä missä kulkea. Kansallispuistojen lomassa sijaitsevat erämaa-alueet tarjoavat myös paljon mahdollisuuksia luonnossakulkijalle. Tälle sivulle on koottu saatavilla olevia karttoja liittyen myös kesä- ja talviaktiviteetteihin, sekä kyläkarttoja.

Tutustu matkailijan opaskarttaan, josta löydät kätevästi kaikki palvelut samalta kartalta, kuten myös yhteystiedot.

https://issuu.com/plm2012/docs/ism_matkailukartta2_print

Saariselän maastopyöräilykartta ja opas

Kartasta löydät maastopyöräilyreitit vaikeusasteineen.
Karttaan on myös merkitty välimatkojen pituudet, joten koko suunnitellun reitin mitta on helposti laskettavissa. Kartan toiselta sivulta löytyy myös hyviä ohjeita maastopyöräilijälle.

Maastopyöräilyopas Saariselkä

Saariselän latukartta

Seuraa ajantasaista latukarttaa, jonka avulla voit myös laskea hiihtämäsi reitin pituuden. Kartasta näet myös koska latuosuus on viimeksi huollettu. Ajantasainen latukartta näyttää sopivia levähdyspaikkoja, sekä aamun varhaisina tunteina hiihtäville latukoneen sijainnin.

Saariselän latukartta

Talvipolut

Talvipyöräily ja -kävelyreitit kuljettavat metsien ja tuntureiden halki. Huolletuilla reiteillä on helppo liikkua luonnossa kinosten keskellä. Reitistöä huolletaan ja reitistön päivittyvä laajuus ja huoltotilanne kannattaa ottaa huomioon retkeä suunnitellessa.
Reitistön huolto näkyvillä Saariselän Infogis palvelussa.

Talvipolut

Avotunturipyöräilyn talvireitistö

Avotunturipyöräilyä voi nyt harrastaa Saariselän alueella entistä laajemmin. Reitit ovat monikäyttöreittejä Saariselän alueella, mutta Kiilopään alueelta löytyy ainoastaan pyöräilyyn tarkoitettuja reittejä. Reittejä löytyy eritasoisia ja ne vievät avotunturiin sekä metsän keskelle Urho Kekkosen kansallispuistoon.

Lataa talvireittikartta

Rinnekartta ja ajankohtainen rinnetilanne

Kahden tunturin hiihtokeskuksesta löytyy laskettavaa jokaiselle. Rinnekartasta näkyvät kaikkien rinteiden vaikeusasteet ja siitä löytyy myös muuta hyödyllistä tietoa hiihtokeskuksen alueelta.

Rinnekartta ja ajankohtaistiedot

Saariselän kyläkartta

Tästä kartasta näet koko Saariselän alueen asutusalueen ja voit helposti suunnata eri puolille Saariselkää kartan avulla. Lataa kartta itsellesi linkin kautta.

Saariselän kyläkartta
Overview of the Ivalo village center

Ivalon kyläkartta

Ivalojoki virtaa rauhalliseen tahtiin Ivalon kylän läpi. Käytä karttaa ja tutustu kauniiseen kylään laajalla alueella. Seuraa talvisin porojen temmellystä joen jäällä tai nappaa sukset ja hiihdä jokea pitkin.

Ivalon kyläkartta

Inarin kyläkartta

Inarijärven rannalla sijaitsee Inarin kylä. Kylän rauhallinen miljöö houkuttelee nauttimaan järvimaisemasta ja kulkemaan pitkin rantoja luontoa kuunnellen. Paikalliset kertovat tarinoita aikojen takaa, kun tuulikellot soivat järvituulessa.

Inarin kyläkartta

Inarin retkeilykartta

Retkeilyreittejä löytyy Inarin alueelta jokaiselle. Retkiä voi toteuttaa pienten lasten kanssa helpommassa maastossa tai haastaa itseään pidemmillä ja vaativammilla reiteillä. Maisemat ovat reitistä riippumatta upeita ja vievät sinut keskelle luontoa. Kosken kohinaa ja tunturituulta, sekän leppoisaa kangasmetsää tarjoavat Inarin retkeilyreitit.

Inarin retkeilyreitit

Kansallispuistojen kartat

Lemmenjoen kansallispuisto

Koe unohtumaton jokielämys Lemmenjoella ja tulosta itsellesi sopivin kartta Retkikartta palvelusta.

Lemmenjoen kansallispuiston kartta
Hiking in UK National Park

Urho Kekkosen kansallispuisto

Avarat tunturierämaat ja metsäiset laaksot odottavat sinua Urho Kekkosen kansallispuistossa. Kansallispuiston kainalossa sijaitseva Saariselkä on oiva paikka retkien tai vaikka hiihtovaellusten lähtöpaikaksi.

Urho Kekkosen kansallispuiston kartta

Kevon luonnonpuisto

Kevon luonnonpuiston maisemat ovat sanoinkuvaamattoman kauniit ja jylhät. Retkeily on alueella sallittu luonnonpuiston sääntöjen mukaisesti. Tulosta tai tallenna itsellesi kartta, jotta puistossa on helpompi kulkea.

Kevon luonnonpuiston kartta

Erämaa-alueet

Sunset at Paistunturi wilderness area

Paistunturin erämaa-alue Utsjoella

Utsjoen erämaa-alueet ulottuvat aina rajalle saakka ja tarjoavat mahdollisuuden pidempiin ja lyhyempiin vaelluksiin alueella.
Maisema Paistuntureilta näyttää jatkuvan loputtomiin.
Katso ja tulosta itsellesi sopiva kartta.

Paistunturin erämaa-alue kartta

Hammastunturin erämaa-alue

Hammastunturi kohoaa kohti korkeuksia Hammasjärven rannalta. Puuton paljakka ja jyrkät rinteet tekevät Hammastunturista vaikuttavan näköisen niin kesällä kuin talvella. Hammastunturin lisäksi Appistunturi on alueen korkeimpia huippuja. Erämaa-alue sijaitsee Urho Kekkosen ja Lemmenjoen kansallispuistojen välissä ja siellä pääset myös näkemään kuusen kasvun raja-alueen, kun mäntymetsät korvaavat kuusen pohjoisemmassa.

Hammastunturin erämaa-alue kartta

Tutustu alueeseen