Hiihtolomat

Koko perheen hiihtoloma Lapissa

Vietä perheen yhteinen hiihtoloma pohjoisimman Lapin monipuolisten palveluiden äärellä. Lumiloma pohjoisessa on odotettu, koko perheen vuoden kohokohta jossa pääsee taatusti nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja yhdessä tekemisen riemusta. Tänne olemme keränneet pohjoisen parhaat talvilomavinkit lapsiperheille.

14.2.-Huhtikuu

Luulammen erämaakahvila

Luulammen erämaakahvila palvelee päivittäin

Lue lisää
Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Talven ihmemaassa lumi pöllyää

Saariselkä on upea ulkoilukeskus aivan Urho Kekkosen kansallispuiston rajalla. Saariselältä löydät kaikki palvelut, mitä lomallesi voit tarvita, kuten monipuolisen majoitus- ja aktiviteettivalikoiman.

Inarissa ja Utsjoella pääset tutustumaan aitoon saamelaiseen kulttuuriin ja nykypäivän saamelaiseen elämään. Aktiivisen päivän päätteeksi voit ihailla revontulien tanssia taivaalla!

Talven ihmemaahan

Talven aktiviteetit

Koe talven riemu laduilla, pulkkamäessä, kansallispuistossa tai läskipyörän kyydissä. Perinteisten talvitouhujen lisäksi voit viettää ikimuistoisen päivän porojen tai hevosten parissa.

Laskettele tuntureilla, lähde kelkkasafarille tai hiljenny nauttimaan luonnon rauhasta nuotion äärelle. Aktiivisen talvipäivän päätteeksi voit ihailla revontulien tanssia taivaalla!

Talven aktiviteetit

Välinevuokraus

Omia hiihtovälineitä et välttämättä tarvitse sillä alueen lukuisat yritykset vuokraavat vallitsevaan säähän ja olosuhteisiin sopivaa välineistöä. Saatat jopa yllättää itsesi kokeilemalla aivan uusia ja erilaisia liikuntamuotoja lomallasi.

Talvisen aktiivilomailun ei tarvitse jäädä vain isompien riemuksi. Koko perhe saadaan kätevästi liikkeelle välinevuokraamoista saatavilla lapsiahkiolla. Vuokraamoista löytyy myös lapsille suunnattuja suksia, läskipyöriä, lumikenkiä ja muita välineitä. Omia harrastusvälineitä ei mukana tarvitse kuljettaa!

Välinevuokraukseen

Majoitu mukavasti

Pohjoisimman Lapin monipuolisesta majoitustarjonnasta löytyy sopiva tyyny jokaisen pään alle. Valittavanasi on täyden palvelu hotelleja, tilavia lomahuoneistoja sekä revontulien katseluun oivallisia lasikattoisia mökkejä. Usein majoituskohteet ovat kävelymatkan päässä niin palveluista kuin myös ulkoilureiteistä.

Lue lisää

Maistele pohjoisen herkkuja

Lappilaisessa keittiössä herkutellaan paikallisilla ja puhtailla raaka-aineilla. Poroa, Inarin siikaa, Jäämeren kuningasrapuja ja lähimetsien antimia – herkuttele näillä ja muilla maukkailla mauilla lomallasi!

Olitpa fine dining ravintolassa tai ulkolounaalla pilkkireissun lomassa, voit maistaa puhtaita pohjoisia makuja jokaisella aterialla.

Katso alueen ravintolat

Talvista tekemistä koko perheelle

Talvista tekemistä ja mukavia retkikohteita löytyy taatusti lomasi jokaiselle päivälle. Valjakkokoirien, hevosten sekä porojen kyydissä voit nauttia hiljaisesta luonnosta. Moottorikelkkailu ja pilkkiminen ovat erottamaton osa Lapin talvea. Lapset matkustavat turvallisesti kelkan vetämässä reessä. Helmi-maaliskuu on myös otollista revontuliaikaa.

Euroopan pohjoisin laskettelukeskus

Saariselkä Ski & Sport Resort on Euroopan pohjoisin hiihtokeskus ja palkittu hiihtokoulu. Rinteet tarjoavat laskettavaa kahdella tunturilla, Kaunispäällä ja Iisakkipäällä.

Saariselän hiihtokeskuksen rinteet tarjoavat sopivaa haasteetta kokeneempien laskijoiden lisäksi myös perheille ja aloittelijoille. Rinteiden vieressä pääsee myös helposti kokeilemaan offarilaskua. Saariselän palkitusta hiihtokoulusta saa osaavaa ohjausta monipuolisesti eri talvilajien pariin.

Lue lisää

Teemalliset Tunturiin -lähireitit Saariselällä

Teemalliset Tunturiin -lähireitit tarjoavat tarinallisia päiväretkireittejä ja kaikilta lähireiteiltä löytyy jokin luonnon tarkkailuun liittyvä teema. Reitit sopivat hyvin lapsiperheille ja luonnossa ensimmäisiä kertoja liikkuville matkailijoille. Reitit on kuljettavissa lumikengillä sekä lumitilanteesta riippuen joskus myös jalkaisin.

Monet alueen yrityksistä järjestävät opastettuja retkiä ja vuokraavat lumikenkiä. Saariselän luontopolut toimivat lumikenkäreitteinä ja Aurorapolkua pääsee kävelemään ilman lumikenkiäkin.

Saariselän lähireitit

Päiväretki Inarin Jäniskoskelle

Juutuan esteetön polku soveltuu lapsiperheille ympärivuoden kuljettavaksi ja on osa Juutuan polkua. Etelärannan polku Saarikoskelta Jäniskoskelle on valaistu ja se pidetään talvisin lumesta avoinna. Lähtöpiste löytyy Kittilän maantien varrella olevalta pysäköintialueelta, noin 2,5 km Inarin kylältä. Reitillä on Jäniskosken riippusilta ja avolaavu.

Lue lisää

Pulkkaile Suomen pisimmässä pulkkamäessä

Retki alkaa tuolihissimatkalla Kaunispään huipulle, josta Saariselän kylän valot avautuvat kimmeltäen silmiesi eteen. Pulkkamäki on valaistu maailmalla palkitun, upean revontuliaiheisen valotaiteen keinoin. Seuraa vain revontulia, jotka ohjaavat sinut takaisin laaksoon.

Haaveena huskysafari

Oletko koskaan kuvitellut itseäsi halki lumisen talvimaiseman kiitävän koiravaljakon reen jalaksille? Äänimaiseman rikkoo vain tasainen tassutus ja reen liukuminen lumisella reitillä. Koiravaljakon kyydissä voit tuntea olevasi yhtä ympäröivän luonnon ja valloittavan valjakon kanssa.

Pohjoisimman Lapin arktinen luonto luo loistavat puitteet vauhdikkaaseen seikkailuun yhdessä iloisten hännänheiluttajien kanssa. Valjakkoajelu on elämys vailla vertaa! Lapset nauttivat ajelusta reessä vällyjen alla.

Lue lisää

Lisää hiihtoloma ideoita

Saapuminen ja liikkuminen

Pohjoisimman Lapin lumille pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään. Pohjoisimpaan Lappiin pääset Helsingistä lentäen perille hetkessä. Lentoaika Ivaloon on noin puolitoista tuntia. Pohjoiseen pääset myös autolla, sekä junalla aina Rovaniemelle asti, josta matka jatkuu huolettomasti linja-autolla.

Saapuminen

Inari-Saariselkä sijaitsee pohjoisessa, mutta kuitenkin vain muutaman tunnin päässä Etelä-Suomesta. Lappiin pääset usealla eri tavalla, ja usein matka on elämys itsessään.

{{ howToGetHere.title }}

Liikkuminen

Matkustaessasi arktisilla alueilla on hyvä muistaa, että etäisyydet voivat olla melko pitkiä. Nautithan näköaloista siirtyessäsi kohteesta toiseen.

Kohteesta
kohteeseen

Etäisyys

  • Autolla {{carTime.h}}{{carTime.min}}
  • Pyörällä {{cyclingTime.h}}{{cyclingTime.min}}

Alueen kohteita ja nähtävyyksiä

Tutustu hiihtolomalla useampaan kohteeseen! Pohjoisimman Lapin alueelta löydät useita mielenkiintoisia kohteita, eläväisiä kyliä ja nähtävyyksiä. Täällä kosketan arktista kulttuuria, koet kultamaiden lumoa ja tuntureiden taikaa.

Inspiroidu ja löydä aito Lappi

Keskiyön aurinko paistaa läpi intensiivisen kesän. Syksyllä luonnossa kulkijaa hemmottelee värikylläinen ruska ja pian alkavat revontulet tanssia taivaalla. Ensilumen myötä kaamos tekee tuloaan, aloittaen pitkän lumisen talvikauden. Koe sydäntalven tunnelma ja kevätauringon hohde hangilla.