Monikulttuurisen Inarin sydämessä sijaitsee Saamelaiskulttuurikeskus Sajos. Sajos on Suomen saamelaisten parlamenttitalo, sekä kulttuuri-, koulutus- ja osaamiskeskittymä. Talossa toimivat muun muassa Saamelaiskäräjät, Saamelaisarkisto, Saamelaisalueen koulutuskeskus, Saamelaiskirjasto, kahvila-ravintola Čaiju ja käsityömyymälä Duodji Shop. Arkkitehtuuriltaan poikkeuksellisessa kulttuuritalossa järjestetään monenlaisia tapahtumia konserteista teatteriesityksiin ja seminaareihin. Sajos on elävän ja kehittyvän saamelaiskulttuurin symboli, jonka tapahtumiin kaikki ovat tervetulleita.

Vuonna 2012 valmistunut talo on varustettu edistyksellisellä tekniikalla, joten puitteet suurtenkin kansainvälisten konferenssien järjestämiseen ovat loistavat. Pohjois-Lapin suurin kokous- ja tapahtumatalo muuntuu usein myös pienten ja tunnelmallisten konserttien tai juhlien näyttämöksi.

Talo on avoinna arkisin kaikille saamelaiskulttuurista kiinnostuneille. Tule ihailemaan komeaa arkkitehtuuria ja taidetta tai tekemään käsityöostoksia.

Kahvila Čaiju

Nälän yllättäessä voit poiketa tunnelmalliseen kahvila Čaijuun herkulliselle lounaalle ja luomukahville. Ravintolan suurista ikkunoista avautuvat kauniit näkymät Juutuanjoen rantakankaille. Järjestämme tilauksesta opastettuja kierroksia ryhmille.

VIDEO

Buresboahtin Sajosii – Welcome to Sajos – Tervetuloa Sajokseen!

Contact information

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos

Sajos, 99870 Inari

+358 (0)50 565 1346
sajos@samediggi.fi

facebook 

instagram

Website

Contact information

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos

Sajos, 99870 Inari

+358 (0)50 565 1346
sajos@samediggi.fi

facebook 

instagram

Website