Frisbeegolffaus

Pohjoisimmasta lapista löytyy todella kauniita ja pitkiä ja myös haastavia ja kattava valikoima frisbeegolfratoja. Ratojen suorittamisiin menee yleensä 2-4h riippuen taidoista. Pohjoislapista löydät 7 frisbeegolfrataa, Inarista 6 ja Utsjoelta 1. Ratoja on ammattilaisille kuin myös aloittelijoille.

Kiilopää – Inari, Finland | UDisc Disc Golf Course Directory

Lyhyet/pitkät vaellusmatkat pohjoislapin kauneimmissa kansallispuistoissa

Saariselältä löydät loistavat vaellus reitit lyhyeen, kuin myös pitkään vaellustarkoitukseen. Urho Kekkosen Kansallispuisto on palvellut jo pitkään matkailijoita, jotka etsivät mahtavia vaelluskokemuksia. UK -kansallispuisto on 2550 neliökilometrin laajuinen ja se on suomen toiseksi suurin kansallispuisto. Vaellus aloitetaan yleensä Kiilopään Suomen Ladun retkeilykeskukselta, ja sieltä pääsee Saariselän tunturijonoon tai Raja-Jooseppiin. UK-puistosta löydät eri pituisia reittejä aloittelijoille, kuin myös harrastelijoille ja kokeneimmille.

Urho Kekkosen kansallispuisto – Retkipaikka.fi

Museoissa vieraileminen

Pohjois-Lapista löytyy monenlaisia museoita, jotka sinun on pakko kokea, jos lähdet lomailemaan pohjoisimman Lapin alueelle. Inarissa sijaitseva Siida on ikkuna saamelaiseen kulttuuriin ja Siidasta löydät myös tietoa Lapin luonnosta ja luonnossa liikkuvista eläimistä. Kauempaa Sevettijärveltä löytyy kolttasaamelaisten perinnetalo, joka on historiallinen museotalo ja ikkuna kolttasaamelaisuuden perinteisiin ja historiaan.

Kolttasaamelaisten perinnetalo – Discovering Finland

Uiminen Inarijärvessä ja Ivalojoessa

Ivalosta löydät uimarannan Ivalojoen varresta, jolla voit ottaa aurinkoa ja uida joessa niin paljon kuin jaksat. Utsjoella voit uida Tenojoessa tai Utsjoessa, kunhan varot voimakasta virtausta syvemmässä vedessä.

Porotokka Ivalojoen rannalla – Lapin Kansa

Kalastaminen

Inarijärvellä voit kalastaa kesällä, joka onkin monien paikkakuntalaisten suosikki harrastus Inarissa. Inarissa tarvitset kalastusluvan jokiin ja myös Inarijärveen Metsähallitukselta. Inarista löydät myös veneen laskupaikan Inarin satamasta.

Marjastaminen ja sienestäminen

Pohjoisimmasta Lapista löydät runsaan määrän herkullisia sieniä eri puolilta Inarin metsiä, ja loppukesästä metsät ovat pullollaan erilaisia Lapin herkkumarjoja esim. hillaa ja puolukkaa ja kaarnikkaa.

Kesän konsertit ja tapahtumat

Inarissa järjestetään ympäri kesän monipuolisia ja hauskoja konsertteja ja tapahtumia, esim. Inarin PaPaNa ravintolassa, ja Saariselällä. Jänkhällä Jytisee on yksi tunnetuimpia tapahtumia Inarissa ja se järjestetään Saariselällä. Aslak elokuva teatterissa näet runsaasti elokuvia koko kesän ajan ja teatteri sijaitsee Ivalossa.

PaPaNa Bar – Jeremia Laesvuori

Kirjoittanut:

Jeremia Laesvuori

Saamelaisalueen koulutuskeskus

Matkailualan perustutkinto

Ajankohtaista