Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin rauhallisesti Inari-Saariselän alueella. Täällä nautitaan ulkoilma-aktiviteeteista viettäen aikaa yhdessä. Vuoden alun säähän on mahtunut revontulia, kuulaita pakkaspäiviä ja hiljalleen tippuvaa lunta. Monelle uusi vuosi tarkoittaa jonkin uuden alkua ja uusia mahdollisuuksia. Olisiko nyt tilaisuus aloittaa uusi harrastus tai palauttaa jokin tauolle jäänyt harrastus takaisin arkeen?

Kaamos loppuu pian ja auringon säteet valaisevat jälleen tuntureita ja metsäisiä laaksoja. Hiihtolomat siintävät jo horisontissa ja suunnitelmia loman ajalle kannattaa tehdä viimeistään nyt. Euroopan pohjoisimmassa laskettelukeskuksessa koko perhe pääsee nauttimaan talven riemua rinteessä ja pulkkamäessä. Hiihtokoulussa on mahdollista hioa tekniikkaa tai kokeilla talvilajeja ensimmäistä kertaa. Upeat Snow Park Consulting rakentamat parkit ovat nostaneet freestyle mahdollisuudet ihan uudelle tasolle pohjoisimmassa Lapissa ja parkeista löytyy mahdollisuuksia niin aloitteleville freestyle laskijoille kuin kokeneillekin parkin koluajille.

Aurinkohangilla pääset nauttimaan parhaista keleistä ladulle ja rinteeseen, sekä talvireiteille pyörällä, kävellen ja lumikenkäillen. Ilma on lempeän viileä, mutta ei liian kylmä ja retkeillä kannattaakin päiväsaikaan kevyemmällä vaatetuksella. Varjoissa kuitenkin on kylmä ja iltaa kohden vaatetusta kannattaa lisätä. Pieneen tilaan pakattava kevytuntuvatakki suojaa kylmältä tauon aikana.

Kesään mahtuu vaikka kaksi reissua, joista toinen kannattaa tehdä pohjoisimpaan Lappiin

Kesä alkaa toukokuun lopulla, kun lumen keskeltä nousee kirkkaan vihreinä voimakkaita taimia ja kesän alusta kertova tuoksu leijailee ilmassa. Linnut laulavat kovaan ääneen kesän tulosta. Kevään lopusta kun ei koskaan tiedä voi lunta olla vielä kesäkuun puolella ja järvessä on vielä ohut jääpeite. Pohjoisimman Lapin alkukesä tarjoaa rauhaa ja vahvistaa luontoyhteyttä kiireisen talven jäljiltä. Suomen Lapissa on omanlaisensa tunnelma myös kesäaikaan ja samanlaista ympäristöä ei toista löydy. Kuumat kesäpäivät ovat täydellisiä retkipäiviä tunturiin ja pulahtaa voi vaikka tunturipurossa. Kesä myös kuivaa sen minkä kastelee, joten pienet sadekuurot vain virkistävät. Alkukesän värit ovat kirkkaita ja syventyvät kohti keskikesää.

Lähde matkalle pohjoisimpaan Lappiin ja koe monta kohdetta samalla reissulla. Täällä riittää koettavaa ja nähtävää monelle matkalle, joten mikäli olet käynyt yhdessä kohteessa kannattaa seuraavaksi kokeilla jotakin uutta. Maisemat ovat täysin eripuolilla matkailualuetta. Tunturit kohoavat jylhempinä Utsjoella ja puut ovat matalampia ja pääosin lehtipuita. Siksi Utsjoen alue on uskomattoman vehreä ja kaunis kesällä ja ruskaa ei ole samanlaista muualla. Etelämpänä Saariselän alueella näet ikivanhaa mäntymetsää ja tunturiylänköä, jota myötäilee hassusti lähes maata pitkin kasvava kiemurainen tunturikoivu. Ruskan aika on myös Saariselän alueella uskomaton.

Suomen pohjoisin road trip vie sinut unohtumalle matkalle oppimaan alueemme historiasta, kulttuurista ja löytämään oikean luontosi pohjoisimmassa Lapissa. Unohtumattomia elämyksiä pääset kokemaan niin veden kuin maan päällä. Voit haastaa itseäsi tai nautiskella rauhassa ilman kiirettä. Täällä on tilaa ihan jokaiselle elää ja tuntea luonnon rytmi, hidastaa tahtia ja löytää uusia ideoita ja näkökulmia.

Suomen pohjoisin road trip

Lähde unohtumattomalle matkalle pohjoisimpaan Lappiin!

Inspiroidu lisää kesästä

Ajankohtaista