Turvallinen ensikosketus moottorikelkkailun maailmaan

Yksi parhaimmista kulkuvälineistä talvisessa Lapin luonnossa on moottorikelkka. Taloudelliset ja vähäpäästöiset nelitahtikelkat tarjoavat ja mahdollistavat upean tavan päästä luontoon. Lappilaisille moottorikelkat voivat olla jopa välttämättömiä toimeentulon kannalta. Ollessasi Lapissa, miksi et käyttäisi mahdollisuutta hyväksesi ja osallistu matalankynnyksen Koe Kelkkailun lumo- moottorikelkkaohjelmaan. Tuntureiden halkomassa arktisessa ympäristössä ajaminen on upea kokemus!

Aamupäivä

Ohjelman esittely ja Kelkkailun teoriaa LH Riekonlinnan /toimiston kokoustilassa 11:00-12:30

* päivien /koko ohjelman esittely

* kylmä- ja turvallisuusluento (kerrospukeutuminen, talviolosuhteet)

* kelkkaoppitunti ja kelkkailun turvallisuus videon muodossa

* turvallisuustekniikka moottorikelkkailussa (Mapitare)

* kysymyksiä / keskustelua asiasta ja asian vierestä

Iltapäivä 

Ensikosketus moottorikelkkailuun 13:00-16:00

Tauon jälkeen oppaan tapaaminen vastaanotossa ja siirtyminen Safari Clubille, missä pukeutuminen safarivarusteisiin. Vaihdettuaan tarvittavat asusteet ylle, oppaan johdolla siirtyminen moottorikelkkaparkkiin, missä saadaan perusteellinen ohjeistus moottorikelkalla ajamisesta.

Opastettu moottorikelkkasafari soveltuu erinomaiseksi tavaksi aloittaa kelkkailuharrastus. Kokeneiden kelkkaoppaiden avulla pääset heti käsiksi kelkkailun saloihin turvallisesti ja ilman pitkällistä kantapään kautta opittua tietoa. Suositellaan kaikille kelkkailua aloittaville, sillä tämän kelkkasafarin jälkeen pystyt nauttimaan kelkkailusta paljon enemmän ja tulevat safarit ja kelkkailu muuttuvat paljon nautinnollisemmaksi.

Ennen moottoreiden käynnistämistä laitamme Mapitare-paikannusohjelman päälle ja teemme viimeiset reittikatselmukset. Alkumatka sujuu rauhallista vauhtia, tuntumaa hakien tasaisella reitillä kyläkeskuksen läheisyydessä. Tuntuman löydyttyä siirrymme metsän siimekseen kelkkareiteille ja suuntamme kohti pohjoista. Pidämme taukoja sopivissa reitin kohdissa ja syvennämme teknistä osaamista kelkkaan ja kelkkailuun liittyen.

Maisemien ihailulta ei voi välttyä ja hyvin pian löydämmekin itsemme Palopäältä, josta avautuu kuvauksellinen maisema lähialueen tuntureista. Täältä Saariselkä näyttäytyy koko kauneudessaan!

Puolimatkan krouvissa nautimme kuumaa marjamehua ja opettelemme taklaamaan yleisimmät ja helpoimmat ongelmat, joihin kelkkailija voi reitillä kohdata; syvään lumeen kiinnijääminen ja variaattorin hihnan vaihto.

Kokemuksen karttuessa retken jälkimmäisellä osuudella otamme tuntumaa rinteessä ja viltossa ajoon ja kiinni jäämisen koittaessa harjoittelemme tietysti opittuja taitoja käytännössä.

Päivän ollessa jo pitkällä ja auringon laskiessa jokilaaksoon suuntaamme takaisin kohti Saariselän valoja ja kelkkaparkkia.

Safari Clubilla on aika heittää ’ylävitoset’ kypärien palautuksen ja omien varusteiden noudon yhteydessä ja samalla kerrata retkellä koettua ja opittua.

Lyhyt kävely takaisin hotelliin ja saunan lämpöön hoitamaan kipeytyneitä lihaksia. 

Know before you go

Sopivuus: Yli 18-vuotiaille 

Moottorikelkan kuljettajan on oltava vähintään 18-vuotias ja hänellä on oltava Suomessa voimassa oleva ajokortti. Moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaminen alkoholin tai huumaavien aineiden tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena on vastoin Suomen lakeja.

Tämän safarin CO2 päästöt on kompensoitu moottorikelkkojen osalta.

Omavastuun voi pienentää 150 € maksamalla 15 € / kuljettaja / safari.

What do I need to bring?

Otathan ajokorttisi mukaan moottorikelkkasafarille, koska poliisi voi tarkistaa kuljettajien ajokortit safarin aikana.

Book now

Information

Duration

5 hours

Booking in advance

1 day

Difficulty

Easy

Minimum age

18

Contact the company

Not exactly what you’re looking for? Contact the company for special requests and larger groups!

Contact now